Ελληνικό μετάλλιο στην ευρωπαϊκή κολύμβηση από τον Απόστολο Χρήστου

Ελληνικό μετάλλιο στην ευρωπαϊκή κολύμβηση από τον Απόστολο Χρήστου

Ο_x000D_
Απόστολος Χρήστου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό_x000D_
Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Γλασκόβη. 

Οπως ακριβώς και πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, ο κολυμβητής του Ολυμπιακού πήρε την τρίτη θέση στα 100μ. ύπτιο με 53.72, μετά από έναν… περίεργο τελικό, όπου το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε σε χρόνο σαφώς πιο αργό απ΄όσο θα περίμενε κανείς. Ο Χρήστου γύρισε πέμπτος στα 50μ. και δεν φαινόταν να μπορεί να ανταγωνιστεί, όχι μόνο τους δύο Ρώσους, που ήταν τα φαβορί του αγωνίσματος, αλλά και τους δύο βασικούς αντιπάλους του, τον Ρουμάνο Γκλίντα και τον Ιταλό Σαμπιόνι. Οι δύο αυτοί κολυμβητές, όμως, «πλήρωσαν» την προσπάθειά τους να ακολουθήσουν το ρυθμό των Κολεσνίκοφ και Ρίλοφ και στα τελευταία μέτρα έχασαν έδαφος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει πολύ καλό τερματισμό και να παίρνει την τρίτη θέση.

Αυτό είναι το 19ο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (32ο συνολικά για τον υγρό στίβο), αλλά και το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα, με τον Αρη Γρηγοριάδη να έχει κατακτήσει τρία και τον Χρήστου να φτάνει πλέον τα δύο.

Ο Κλιμέντ Κολεσνίκοφ έκανε «νταμπλ», καθώς μετά τα 50μ. κατέκτησε το χρυσό και στα 100μ., συντρίβοντας μάλιστα το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 52.53. Ο Εβγκένι Ρίλοφ τον ακολούθησε με 52.74, καθώς οι δύο Ρώσοι αποδείχθηκαν αχτύπητοι και αυτοί που προσπάθησαν να τους κοντράρουν το… πλήρωσαν.

Με μία μέτρια κούρσα, που την άφησε στη 16η και τελευταία θέση των ημιτελικών, ολοκλήρωσε η Νόρα Δράκου την παρουσία της στα 100μ. ύπτιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 1:01.81, περίπου ένα δευτερόλεπτο μακριά από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (1:00.88) και αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες κολυμβήτριες.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter