Ελληνικό πάνω, μισθοί κάτω…

Τα γεγονότα δεν μιλούν απλώς. Βοούν… Και η απλή παράθεσή τους αποτυπώνει τις επιδιώξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη χωρίς πολλές και βαρύγδουπες αναλύσεις.

Πρόσωπα και πράγματα λοιπόν…

Πρώτο δείγμα γραφής: Συνάντηση ΓεωργιάδηΑθανασίου (ο άνθρωπος του Λάτση για το Ελληνικό).

Δεύτερο: Ο διαπραγματευτής για το Ελληνικό του Λάτση υφυπουργός της κυβέρνησης για τις επενδύσεις.

Τρίτο: Ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος μέχρι τέλη Ιουνίου ήταν διευθυντής του ΣΕΒ και συντόνισε επτά βιομηχανικές ενώσεις να καταθέσουν προσφυγές στο ΣτΕ για να μην παίρνουν επιδόματα όσοι αμείβονται με τον κατώτατο, επικαλούμενες τον νόμο Βρούτση του 2013.

Τέταρτο: Τώρα –λέει– πρέπει ο Βρούτσης να υπερασπίσει τους εργαζόμενους ενάντια στους βιομηχάνους (γιατί γελάτε, κύριοι;)

Πραγματικά τι χρεία άλλων αποδείξεων έχει ένας νοήμων άνθρωπος για να βγάλει συμπεράσματα;

Η εικόνα αλλάζει με ταχύτητα φωτός. Παλινόρθωση της οπισθοδρόμησης ταχύτατα.

Στα πέραν της οικονομίας μέτωπα τι να πρωτοδιαλέξει κανείς:

· Την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων;

· Την υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής και του σωφρονισμού στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης (ΠροΠο);

· Την επαναφορά των κλειστών στρατοπέδων υποδοχής προσφύγων;

Και άλλα και άλλα και άλλα. Δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν καλά προετοιμασμένος. Μόνο που δεν αιφνιδίασε κανέναν. Ή μάλλον αιφνιδίασε μόνο μερίδα όσων τον ψήφισαν. Ομως μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης….

ΥΓ.: Η νομική δικαιολόγηση της προσφυγής των βιομηχάνων (βλ. επόμενες σελίδες) αποτελεί την καλύτερη απόδειξη σε όσους έλεγαν ότι οι αυξήσεις του κατώτατου ήταν ψίχουλα. Για αυξήσεις μισθολογικού κόστους 20-30% κλαυθμυρίζουν οι ίδιοι οι βιομήχανοι…

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.