Ελληνικό ποδόσφαιρο: Προ των ευθυνών τους οι βαρόνοι της μπάλας

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Προ των ευθυνών τους οι βαρόνοι της μπάλας

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο της διαφθοράς και της βίας. Τελευταία κηλίδα στη σύγχρονη ιστορία του η άνανδρη επίθεση στον διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλο από τρεις κουκουλοφόρους. Οι συνάδελφοί του επέδειξαν αντανακλαστικά και αποφάσισαν ομόφωνα να απέχουν από τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα πορευτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τη μαφιόζικη επίθεση στον Τζήλο. Η διακοπή του πρωταθλήματος πάντως είναι αναποτελεσματικό μέτρο, καθώς απλώς εκτονώνει μια αρρωστημένη κατάσταση χωρίς να τη γιατρεύει…

Μόνο έκπληξη δεν θα αποτελέσει ενδεχόμενη απόφαση της FIFA και της UEFA για επιβολή Grexit. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αυτή θα είναι η εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, όπως ήταν και τον Μάρτιο του 2018. Παρ’ όλα αυτά αποδείχθηκε πως το Grexit ήταν για τα μάτια του κόσμου. Η κατάσταση στη Σούπερ Λίγκα θα μπει στη ρότα της επιστροφής στην κανονικότητα μόνο αν καθίσουν σε ένα τραπέζι και τα βρουν οι τρεις βαρόνοι της μπάλας, δηλαδή Ιβάν Σαββίδης, Δημήτρης Μελισσανίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης. Εάν οι τρεις τους δώσουν τα χέρια και τηρήσουν ό,τι συμφωνηθεί, τότε και μόνο τότε θα λύσει τα βασικά του προβλήματα το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ θα σταματήσει να επιτηρείται από τους χαρτογιακάδες της Νιόν και της Ζυρίχης.

Την τελευταία διετία FIFA και UEFA έχουν επιχειρήσει τουλάχιστον τρεις φορές να καθίσουν οι αξιωματούχοι τους στο ίδιο τραπέζι με τους Σαββίδη, Μελισσανίδη, Μαρινάκη προκειμένου να σταματήσει η Σούπερ Λίγκα να μετατρέπεται σε… Βαγδάτη για ένα πέναλτι που δόθηκε ή που δεν σφυρίχτηκε. Το τραπέζι εκεχειρίας δεν έγινε ποτέ και όσο οι βαρόνοι της μπάλας ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα υποφέρει. Θα πλήττεται από σκάνδαλα και θα πληγώνεται από βίαιες συμπεριφορές όπως τα μαχαιρώματα στον τελικό του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ή η πρόσφατη επίθεση στον Τζήλο.

Εάν οι Σαββίδης, Μαρινάκης, Μελισσανίδης έμπαιναν σε μια εικονική αρένα, θα προσπαθούσαν να φάνε ο ένας τις… σάρκες του άλλου για όσα τους χωρίζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή το εξής ένα: τον τίτλο του πρωταθλητή. Με τη στάση τους, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, έχουν χαλάσει τις όμορφες Κυριακές των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων. Η κατάσταση έχει φτάσει και πάλι στο μη παρέκει και στο βάθος του τούνελ δεν υπάρχει φως…

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η διεξαγωγή του πρωταθλήματος έχει ανασταλεί συνολικά εφτά φορές μαζί με την πρόσφατη διακοπή λόγω του ξυλοδαρμού του Θ. Τζήλου. Οι προηγούμενες έξι είναι:

Σεπτέμβριος 2014: Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός ανακοίνωσε την αναβολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων για μία αγωνιστική μετά τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, ο οποίος απεβίωσε σε συμπλοκή στις εξέδρες του γηπέδου του Ηροδότου.

Μάρτιος 2015: Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ανέβαλε μία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ άλλες δύο έγιναν χωρίς φιλάθλους, επειδή δεν διεξάχθηκε το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός λόγω ρίψης φωτοβολίδων, μια εκ των οποίων χτύπησε τον ποδοσφαιριστή Αλφρεντ Φινμπόγκασον.

Μάιος 2016: Ο Κοντονής ανέβαλε τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακός επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Στην πραγματικότητα ο τελικός άλλαξε ημερομηνία επειδή η ΚΕΔ όρισε διαιτητή τον Τάσο Σιδηρόπουλο χωρίς τους διεθνείς βοηθούς του.

Αύγουστος 2016: Τρίτη αναβολή από τον Κοντονή. Η απόφασή του αφορούσε τη διεξαγωγή των δύο πρώτων αγωνιστικών της Σούπερ Λίγκας, επειδή η ΕΠΟ είχε παρέμβει στη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Επιπλέον, ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν εκδώσει ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για τον νέο πίνακα διαιτητών και το κλίμα ήταν τεταμένο.

Νοέμβριος 2016: Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ κατέβασε τα ρολά σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα επειδή η μαφία του ποδοσφαίρου έκαψε το σπίτι του προέδρου της ΚΕΔ Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική.

Μάρτιος 2018: Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανέστειλε τη διεξαγωγή της Σούπερ Λίγκας μετά την εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter