Ελληνικό σκάφος άνοιξε πυρ κατά τουρκικού φορτηγού πλοίου – Δεν σταμάτησε για έλεγχο

Ελληνικό σκάφος άνοιξε πυρ κατά τουρκικού φορτηγού πλοίου – Δεν σταμάτησε για έλεγχο

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ελληνικό σκάφος του λιμενικού άνοιξε πυρ εναντίον φορτηγού πλοίου με τουρκική σημαία στο Αιγαίο.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα και υπήρχαν πληροφορίες ότι μετέφερε κάτι ύποπτο. Μετά το σήμα του σκάφους του λιμενικού από τη Ρόδο για να σταματήσει για έλεγχο, εκείνο αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξει προειδοποιητική βολή σε ασφαλές σημείο του πλοίου από το πλήρωμα, ενώ η ελληνική ακτοφυλακή έχει ενημερώσει για το συμβάν τις τουρκικές αρχές.

Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία που μεταδίδουν ξένα Μέσα, κατά τη διέλευση του τουρκικού πλοίου ACT στο Αιγαίο, πλοίο του ελληνικού λιμενικού έκανε σήμα στο τουρκικό πλοίο να δέσει στο λιμάνι της Ρόδου για να ελέγξει το φορτίο. Ωστόσο, ο καπετάνιος του πλοίου αγνόησε το σήμα και συνέχισε την πορεία του με αποτέλεσμα το ελληνικό λιμενικό να ανοίξει πυρ.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο Deniz News, ενώ το CNN Turk μεταδίδει ότι μίλησε με τον καπετάνιο του φορτηγού πλοίο M/V ACT, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι υπάρχουν 16 τρύπες από σφαίρες στο πλοίο του.

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν δηλώσεις του Haluk Sami Kalkavan του καπετάνιου του φορτηγού πλοίου, ο οποίος ισχυρίζεται πως συνέχισε κανονικά την πορεία του καθώς έπλεε σε διεθνή ύδατα.

«Η Ελληνική Ακτοφυλακή απαίτησε να την ακολουθήσουμε στο λιμάνι της Ρόδου ενώ ταξιδεύαμε σε διεθνή ύδατα. Ήθελαν να ελέγξουν το πλοίο αλλά εμείς αρνηθήκαμε. Μας προειδοποίησαν πως θα πυροβολούσαν εάν δεν σταματούσαμε και το έπραξαν. Γλυτώσαμε από μεγάλο κίνδυνο» δήλωσε ο καπετάνιος του πλοίου.

Το πλοίο φέρεται να φόρτωνε στο τουρκικό λιμάνι του Iskenderun και κινείτο προς τον Κόλπο Izmit στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter