Ελληνικό τάνκερ συγκρούστηκε με τουρκικό αλιευτικό ανοιχτά των Αδάνων – Τέσσερις νεκροί (Video)

Ελληνικό τάνκερ συγκρούστηκε με τουρκικό αλιευτικό ανοιχτά των Αδάνων – Τέσσερις νεκροί (Video)

Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Έφεσος» συγκρούστηκε με τουρκικό ψαροκάικο μήκους περίπου 20 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της τουρκικής πόλης Μερσίνη στα ‘Αδανα.

Όπως αναφέρει η Hurriyet τέσσερις από τους πέντε αγνοούμενους εντοπίστηκαν νεκροί. Το αλιευτικό σκάφος γύρισε ανάποδα, όπως δείχνει και η φωτογραφία και επί τόπου έχουν σπεύσει σκάφη της ακτοφυλακής. 

Η επιχείρηση διάσωσης στο σημείο από τις τουρκικές Αρχές συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι στο τουρκικό αλιευτικό.

Σύμφωνα με το τουρκικό λιμενικό, το περιστατικό σημειώθηκε στις 05:50 (04:50 ώρα Ελλάδας) το πρωί, 15 ναυτικά μίλια νότια του Καρατάς, στα Άδανα, 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της τουρκικής πόλης Μερσίνη συμφωνα με άλλες εκτιμήσεις.

Στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο που είχε αναχωρήσει από τη Σεϊχάν της Τουρκίας με προορισμό το Βιετνάμ, μεταφέροντας 139.144 μετρικούς τόνους πετρέλαιο, επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και 13 Έλληνες. 

Στο αλιευτικό σκάφος, που έχει αναποδογυρίσει, δεν έχει προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter