Ελληνικός θρίαμβος στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής

Ελληνικός θρίαμβος στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής

Σε θρίαμβο της ελληνικής γυμναστικής εξελίχθηκε η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (UEG) για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και ομάδων στη χρονιά που έφυγε.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επικράτησε σε δύο κατηγορίες και η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων σε άλλη μια κι έτσι πήγαν στην Ελλάδα τα τρία από τα πέντε έπαθλα των Κορυφαίων της Ευρώπης για το 2017, μετά τη σχετική ψηφοφορία και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία του Ευρωπαίου Αθλητή της Χρονιάς (Male Gymnast of the Year), όπου συγκέντρωσε 5.277 ψήφους και ποσοστό 61%, αφήνοντας δεύτερο τον Ρουμάνο Μάριαν Ντραγκουλέσκου με 2.545 ψήφους και ποσοστό 29%.

Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» ζευγάρωσε τα βραβεία του με την επικράτησή του και στην κατηγορία της Κορυφαίας Εμφάνισης της Χρονιάς (Outstanding Performance of the Year) με 7.798 ψήφους και το σαρωτικό ποσοστό 87% επί του συνόλου.

Η ομάδα Γυμναστικής για Όλους της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων κέρδισε το έπαθλο της Κορυφαίας Ομάδας της Χρονιάς (Team of the Year) με 1.703 ψήφους και ποσοστό 58%. Οι «λύκοι» της Ολυμπίας Δραγούνη επιβραβεύθηκαν από τους φιλάθλους για τον θρίαμβό τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (World Gym For Life Challenge), όπου είχαν κατακτήσει το Τρόπαιο «Μπρούνο Γκράντι» παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με θέμα «Τhe Wolves And The Moon». Το ίδιο πρόγραμμα επιλέχθηκε και από την Ε.Ο.Ε. για να πλαισιώσει την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πιεονγκτσάνγκ 2018».

Στις άλλες δύο κατηγορίες, όπου δεν υπήρχε ελληνική παρουσία μεταξύ των υποψηφίων, η Ρουμάνα σταρ της ενόργανης Καταλίνα Πονόρ αναδείχθηκε Ευρωπαία Αθλήτρια της Χρονιάς με 2.289 ψήφους και ποσοστό 71%, ενώ ο Δανός πρωταθλητής του ακροβατικού διαδρόμου Ράσμους Στέφενσεν επικράτησε στην κατηγορία του Ανερχόμενου Αστεριού με 782 ψήφους και ποσοστό 51%.

Η ψηφοφορία του κοινού διεξάχθηκε μέσω του δικτυακού τόπου της UEG και ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/01). Με δεδομένο ότι τα βραβεία της UEG διοργανώνονται για πρώτη χρονιά, η διαδικασία απονομής των επάθλων στους νικητές θα καθοριστεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου στη Λοζάνη, εκεί όπου παρών θα είναι και ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ως αντιπρόεδρος της UEG.

Ο δις πρωταθλητής κόσμου και τρις πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, στις δηλώσεις του τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω την UEG, που είχε την πολύ καλή ιδέα να δημιουργήσει αυτό τον θεσμό και που με πρότεινε ως υποψήφιο σε δύο κατηγορίες. Η θέσπιση των ετήσιων ευρωπαϊκών βραβείων ήταν μία κίνηση που χρειαζόταν το μεγάλο άθλημα της Γυμναστικής, για να αποκτήσει ακόμα ευρύτερη προβολή και για να δοθεί η ευκαιρία στους φιλάθλους να έρθουν πιο κοντά μας. Ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και να γίνεται πιο δυνατή κάθε χρόνο.

Θα ήθελα να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες φιλάθλους που με στήριξαν και που μου χάρισαν με την ψήφο τους αυτά τα δύο πολύ σπουδαία έπαθλα. Ο κόσμος έδειξε για άλλη μια φορά ότι πιστεύει σ? εμένα, ότι με αγαπά πολύ και αναγνωρίζει την αξία όλων των διακρίσεων που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια. Η ανταπόκρισή του είναι συγκινητική και με γεμίζει δύναμη για την συνέχεια.

Επιπλέον, θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων για την σπουδαία επιτυχία της, καθώς επίσης και στους υπόλοιπους νικητές, τις νικήτριες και σε όλους τους υποψήφιους αυτών των βραβείων της UEG.

Δεσμεύομαι ότι και μέσα στο 2018 θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος αυτών των διακρίσεων, ώστε να προσφέρω κι άλλες χαρές σε όλους τους ανθρώπους που μου δείχνουν την εκτίμηση και την αγάπη τους».

Από τη δική της μεριά, η προπονήτρια της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων και δημιουργός της ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα «World Gym For Life Challenge», Ολυμπία Δραγούνη, δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την κατάκτηση του τίτλου της καλύτερης ευρωπαϊκής ομάδας. Η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων πήρε την πρώτη θέση σε δημοφιλία, με μεγάλη ποσοστιαία διαφορά, ανάμεσα σε πολύ δυνατές ομάδες από όλα τα αθλήματα της γυμναστικής. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους της γυμναστικής που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας χάρισαν αυτή την σπουδαία διάκριση. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την στήριξη και την αγάπη σας.

Δεν είναι απλώς μία νίκη της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων και της Ελλάδας, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Είναι μία κατάκτηση της Γυμναστικής για Όλους, η οποία αποκτά τη θέση που της αρμόζει μέσα στα αθλήματα της Γυμναστικής και αποδεικνύει ότι έχει την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου. Θέλω να συγχαρώ όλους τους νικητές της ψηφοφορίας και ιδιαίτερα τον Λευτέρη Πετρούνια, όπως επίσης θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην UEG, για την εξαιρετική πρωτοβουλία της να δημιουργήσει αυτά τα βραβεία. Μακάρι να εξελιχθούν σε θεσμό για την ευρωπαϊκή γυμναστική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter