Ελληνικός Χρυσός: ‘Εναρξη λειτουργίας των μεταλλείων Ολυμπιάδας, τον Απρίλιο

Ελληνικός Χρυσός: ‘Εναρξη λειτουργίας των μεταλλείων Ολυμπιάδας, τον Απρίλιο

Την έναρξη λειτουργίας των μεταλλείων Ολυμπιάδας Χαλκιδικής προγραμματίζει για τον Απρίλιο η εταιρία Ελληνικός Χρυσός ενώ τα επίσημα εγκαίνια πρόκειται να γίνουν τον Ιούνιο σε τελετή στην οποία θα προσκληθούν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Αυτό ανέφεραν σήμερα τα στελέχη της εταιρίας σε ενημερωτική εκδήλωση, τονίζοντας ότι απομένουν λίγες τυπικές άδειες για την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας. Με την έναρξη λειτουργίας των μεταλλείων Ολυμπιάδας θα επαναληφθεί ύστερα από 22 χρόνια η παραγωγή χρυσού από τη χώρα μας, ενώ από κοινού τα μεταλλεία Ολυμπιάδας και Σκουριών, επισημαίνει η Ελληνικός Χρυσός, «μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής χρυσού στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Μεταξύ 2017 και 2022 η παραγωγή από την Ολυμπιάδα υπολογίζεται στις 72.000 ουγκιές χρυσού ετησίως, συν 55.000 ουγκιές που υπολογίζεται η παραγωγή λοιπών μετάλλων. Μετά το 2022 η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σε 170.000 ουγκιές ετησίως. Η παραγωγή στις Σκουριές αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 και ως το 2027 αναμένεται να παραχθούν συνολικά 1,4 εκατ. ουγκιές χρυσού και 620 εκατ. τόνοι χαλκού.

Αναφερόμενοι στη μακρόχρονη διαμάχη που σχετίζεται με την αδειοδότηση της μεταλλουργικής μονάδας flash smelting οι ίδιοι τόνισαν ότι επιδιώκουν επίλυση της διαφοράς με τεχνικό διάλογο και όχι με δικαστικές διαμάχες. Όπως είναι γνωστό η τεχνική μελέτη για τη μονάδα έχει απορριφθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως και η αίτηση θεραπείας που υπέβαλε η εταιρία η οποία έχει προσφύγει τώρα και για το συγκεκριμένο θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα στελέχη της εταιρίας εκτιμούν ότι μέσα στη χρονιά η δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε εταιρίες που αναλαμβάνουν εργασίες ως υπεργολάβοι. Ανέφεραν επίσης ότι για εφέτος προγραμματίζονται επενδύσεις ύψους 150 εκατ. δολαρίων ενώ μέχρι τώρα έχουν επενδυθεί συνολικά στο έργο από την εταιρία 750 εκατ. δολ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter