Ελληνοαμερικανοί μαθητές θα καθαρίσουν ακτές και βυθό στη Σαρωνίδα

Ελληνοαμερικανοί μαθητές θα καθαρίσουν ακτές και βυθό στη Σαρωνίδα

Πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του βυθού και της ακτής της κεντρικής παραλίας της Σαρωνίδας αναλαμβάνει η ελληνοαμερικανική φοιτητική οργάνωση National Hellenic Student Association of North America. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου σε συνεργασία με την οργάνωση Ethelon και την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI).

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Θωμόπουλο, τον πρόεδρο του NHSA, οι διάφορες δράσεις εθελοντισμού στην Ελλάδα όχι μόνο συμβάλλουν στην καλλιέργεια της οικολογική ευαισθησίας αλλά βοηθούν και τους ελληνοαμερικανούς μαθητές να διατηρήσουν ζωντανούς τους δεσμούς τους με την μητέρα πατρίδα.

«Το NHSA πιστεύει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της παραλίας προσφέρει μια ευκαιρία στους Έλληνες της διασποράς και της τοπικής κοινότητας να ενώσουν τις προσπάθειες τους για την αποκατάσταση των όμορφων παραλιών της Ελλάδας αλλά και για την επιμόρφωση των νέων εθελοντών που θα βοηθήσει στη πρόληψη μελλοντικών περιβαλλοντολογικών ζημιών. Καθώς τα πλαστικά και τα άλλα απορρίμματα συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε όγκο ρεκόρ στους ωκεανούς και κατά μήκος των ακτών, η βλάβη που προκαλείται στα παγκόσμια οικοσυστήματα απαιτεί την άμεση προσοχή μας. Για αυτό το NHSA καλεί όλους τους Έλληνες και τους Φιλέλληνες να συμμετέχουν σε αυτή τη προσπάθεια», αναφέρει η ανακοίνωση της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter