Ελληνοτουρκικό deal τις μέρες της… ασύμμετρης απειλής

Ελληνοτουρκικό deal τις μέρες της… ασύμμετρης απειλής

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Την ώρα που η κυβέρνηση στην Αθήνα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλούσαν για «ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας», ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) υπέγραφε στη Θεσσαλονίκη μνημόνιο συνεργασίας με το Turkish-Greek Business Council του Foreign Economic Relations Board (DEIK) για την ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Στην κλειστή επιχειρηματική εκδήλωση μάλιστα μετείχε περιχαρής ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου πλάι πλάι με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Εφέ Τσεϊλάν, ενώ συμμετείχαν μέλη του Turkish-Greek Business Council με επικεφαλής τον πρόεδρό του Λεβέντ Σαδίκ – πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος της μειονότητας και γιο του αείμνηστου πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ.

Μάλιστα στην εκδήλωση ο κ. Καράογλου, ο οποίος μόλις τον περασμένο Οκτώβριο έλεγε για το προσφυγικό «είναι μετανάστες, όχι πρόσφυγες, να πάνε σε κλειστά κέντρα», αναφέρθηκε στα κοινά σημεία των δύο λαών λέγοντας ότι η εν λόγω πρωτοβουλία είναι η απαρχή μιας νέας συνεργασίας και η αφορμή για να έρθουν πιο κοντά οι ηγεσίες των δύο χωρών. «Business as usual», αλλά το να μην καλείς τις πρεσβευτικές αρχές της Τουρκίας για να επιδώσεις έγγραφη διαμαρτυρία για όσα πράττει η χώρα τους σε Εβρο και Αιγαίο και ταυτόχρονα να υπογράφεις μνημόνιο συνεργασίας πάει πολύ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter