Ελληνοχριστιανικώς ενδεδυμένη

Ελληνοχριστιανικώς ενδεδυμένη

Ο Ι.Σ.Καριώτης πλέκει το εγκώμιο της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής που εδοξάσθη άνευ μαγιό σε μάχες όπου διαπλέκονται άνθρωποι και τρωκτικά

Η Σοφία Νικολάου, γενική γραμματεύς Αντεγκληματικής Πολιτικής αν δεν το θυμάστε, δεν εδοξάσθη κρυπτόμενη, όπως κάποιοι στρατηλάτες του παλιού καιρού. Εδοξάσθη στη μάχη εναντίον 3.000 (ολογράφως τριών χιλιάδων) τρωκτικών στις φυλακές Ναυπλίου, τα οποία εξόντωσε με μια γενναία απευθείας ανάθεση σε άλλου είδους τρωκτικά. Στη μάχη επίσης για να γίνουν τα ξέφραγα αμπέλια που αποκαλούσαν φυλακές επί ΣΥΡΙΖΑ κανονικές φυλακές, με όλη την αυστηρότητα που αυτό συνεπάγεται. Στη μάχη για να αποδείξει ότι μερικά μαθήματα σε ένα γαλλικό πανεπιστήμιο συνιστούν ακαδημαϊκό τίτλο εφάμιλλο του Κοντολέοντος και του Λούλη. Σε μάχες εν γένει όπου άνθρωποι και τρωκτικά εμπλέκονται, διαπλέκονται, χάνει η μάνα το παιδί και το ποντίκι τα πτυχία του. Στην εποχή του Μητσοτάκη.

Ομως το αγλάισμα της δημόσιας παρουσίας της ήταν όταν σ’ αυτήν ακριβώς την εφημερίδα, και σ’ αυτήν ακριβώς τη στήλη, ύστερα από ατυχή έμπνευση του σκιτσογράφου απεικονίστηκε με μαγιό. Με μαγιό! Αν είναι δυνατόν! Ποια γυναίκα εμφανίζεται με μαγιό στις μέρες μας; Ποια κυρία φωτογραφίζεται με μαγιό; Ποια θηλυκή ύπαρξη που σέβεται τον εαυτό της τον επιδεικνύει με μαγιό; Το αποτέλεσμα ήταν το δημοσιογραφικό αυτό ατόπημα να προκαλέσει την μήνιν πολλών ευαίσθητων ψυχών. Διότι μια κυρία με μαγιό, γελοιογραφική αδεία, είναι προφανώς σεξιστικού χαρακτήρα. Το είπε η ίδια με μεγάλη θλίψη, το είπε σύμπασα η θιγμένη Νέα Δημοκρατία, το είπαν ορισμένες κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, το είπε η δημοσιογραφία που ξέρει από αυτά, καθώς δεν διστάζει να εμφανίζεται ξεβράκωτη. Αλλά όχι και με μαγιό!

Καθώς η κυρία Νικολάου ακολουθεί τον δύσβατο δρόμο της – αυτή την εποχή ψάχνει για τους τίτλους σπουδών της– και συνεχίζει το αντεγκληματικό της έργο, θεωρήσαμε σκόπιμο να αποκαταστήσουμε το καλό της όνομα. Πρώτον, να ζητήσουμε συγγνώμη και από την ίδια και από όσες και όσους βγήκαν –μεταφορικώς– από τα ρούχα τους για το μαγιό. Συγγνώμη γυμνή από σκοπιμότητες. Και δεύτερον, και πιο σημαντικό, να δεσμευτούμε ως εφημερίδα και ως άνθρωποι ότι μπορεί από τούδε και εις το εξής να διαπράττει τις αναθέσεις της, να συμπράττει με τον ιδιωτικό τομέα, να πράττει κατά συνείδηση ή και κατά ασυνειδησία βέβαιη ότι ποτέ ξανά δεν θα την εμφανίσουμε με μαγιό. Ισα ίσα, θα την εμφανίζουμε όπως σήμερα, με την περιβολή που απηχεί το ελληνοχριστιανικώς ενδεδυμένο και αυστηρό του έργου της.

Κυρίες όπως η κυρία Νικολάου, την οποία κακώς ο λαός της ΝΔ δεν αντάμειψε με μια θέση στη Βουλή, κοσμούν το «επιτελικό κράτος» του κυρίου Μητσοτάκη και αντιπροσωπεύουν το νέο πνεύμα εξουσίας που διαπερνά την κυβέρνησή του. Ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός επιμένει τελευταία σε πόζες με μαγιό. Τι να πεις…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter