Έλληνας στην Σανγκάη: «Δεν μπορούσαμε να βγούμε για 40 ώρες από τα διαμερίσματα γιατί είχαμε ένα κρούσμα»

Έλληνας στην Σανγκάη: «Δεν μπορούσαμε να βγούμε για 40 ώρες από τα διαμερίσματα γιατί είχαμε ένα κρούσμα»

Τις εικόνες χάους που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα στη Σανγκάη μετά το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί περιέγραψε ο Γιώργος Μαρκετάκης, Έλληνας που ζει στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι η πολιτική διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού σχετίζεται με το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρχαν κρούσματα και επισήμανε ότι για 40 ώρες δεν μπορούσαν να βγουν ούτε από τα διαμερίσματά τους επειδή είχαν… ένα κρούσμα. 

«Από την 1η Απριλίου είμαστε κλεισμένοι στο διαμέρισμα, δεν μπορούσαμε να βγούμε από το διαμέρισμα για 40 ώρες, επειδή είχαμε ένα κρούσμα, μέχρι να το απομακρύνουν», είπε ο Γιώργος Μαρκετάκης, περιγράφοντας τις συνθήκες καραντίνας στην Σανγκάη.

«Όταν εδώ και δύο χρόνια δεν έχεις κρούσματα και από τα 0 όταν πας στο 25.000 είναι πολλά κρούσματα».

Ερωτηθείς για τις εικόνες που κυκλοφορούν από την Σανγκάη, εξήγησε πως, «κάποιες εικόνες ήταν στην αρχή, υπάρχει μεταξύ κουλτούρας διαφορά», προσθέτοντας πως, «είναι  πολύ συνηθισμένη η χρήση του ρομπότ εδώ».

Επισήμανε δε, ότι «το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό εδώ πέρα, ειδικά οι ηλικιωμένοι είναι ανεμβολίαστοι», εξήγησε και σημείωσε ότι, «σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν κρούσματα, το zero policy».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter