Ελληνική Λύση: Να μιλήσει στη Βουλή και ο Αρμένιος πρωθυπουργός – Μονομερής ενέργεια η πρόσκληση Ζελένσκι

Ελληνική Λύση: Να μιλήσει στη Βουλή και ο Αρμένιος πρωθυπουργός – Μονομερής ενέργεια η πρόσκληση Ζελένσκι

Την αντίδρασή της στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Ουκρανίας προκειμένου να μιλήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης επαναλαμβάνει σε νέα ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, ζητώντας παράλληλα την κλήση του πρωθυπουργού της Αρμενίας με φόντο την επανέναρξη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

«Η πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι να μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, είναι άλλη μια μονομερής ενέργεια της ΝΔ» σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπενθυμίζεται πως η Αυστρία αρνείται να επιτρέψει στον Ζελένσκι να εκφωνήσει ομιλία στο αυστριακό κοινοβούλιο, με σκοπό να αποφύγει τη μονομέρεια στην εξωτερική της πολιτική.

Τονίζεται δε πως το ουκρανικό καθεστώς αποδέχεται τον διαμεσολαβητικό ρόλο της Τουρκίας, με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να στηλιτεύει το γεγονός ότι η γειτονική χώρα δεν έχει επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και συνεχίζει την παράνομη κατοχή και εθνοκάθαρση στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. «Της Τουρκίας που ενισχύει στρατιωτικά και τις εγκληματικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν έναντι της Αρμενίας», είναι το επικριτικό σχόλιο για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

«Επειδή ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου δεν μπορεί να είναι επιλεκτικός, η Ελλάδα η οποία απειλείται ευθέως από την Τουρκία και τους συμμάχους της, πρέπει να συμπαρασταθεί έμπρακτα στον αδερφό λαό της Αρμενίας και όχι με μισόλογα και υπεκφυγές. Η πρόσκληση λοιπόν στον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν να μιλήσει στην Βουλή των Ελλήνων, είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να προστεθεί ότι το documentonews.gr επικοινώνησε με ανώτατες πηγές του Κοινοβουλίου, οι οποίες προτίμησαν να μην πάρουν θέση για το αίτημα της Ελληνικής Λύσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αντιδρούμε ακαριαία!».

«Βεβαίως και θα υπάρχει εκπροσώπηση»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κόμμα θα εκπροσωπηθεί στην ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κάτι που αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα στις 25 Μαρτίου, στην οποία σημειωνόταν πως οι βουλευτές του κόμματος «αναμένουν με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του κ. Ζελένσκι» για την αμυντική συμφωνία Τουρκίας – Ουκρανίας, αλλά και για τη συμπεριφορά του ουκρανικού στρατού έναντι της ελληνικής μειονότητας.

Η ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός, χωρίς να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς όπως άλλωστε συνηθίζει, κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στην Βουλή των Ελλήνων. Την Βουλή που τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί του όπως και κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί, σπανίως “επισκέπτονται”.

Η Ελληνική Λύση λοιπόν αναμένει με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του κ. Ζελένσκι για την ισχυρή αμυντική συμφωνία που είχε υπογράψει με την Τουρκία πολύ πριν τον πόλεμο, η οποία στρέφεται κατά των ελληνικών συμφερόντων και της εθνικής μας ασφάλειας, όπως και τις θέσεις του για την συμπεριφορά του ουκρανικού κράτους έναντι της ελληνικής εθνικής μειονότητας».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter