Ελληνογερμανικός εναγκαλισμός Μητσοτάκη – Λίντνερ

Ελληνογερμανικός εναγκαλισμός Μητσοτάκη – Λίντνερ

Γερμανικής απόβασης συνέχεια στις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και την αναβληθείσα επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ, ήταν η σειρά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος επιφύλαξε διθυραμβικά σχόλια για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

«Θεωρώ πως αυτό σηματοδοτεί μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Και θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους Έλληνες φίλους και εταίρους μας να συνεχίσουν τη φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, καθώς έχει αποδειχθεί η αξία και η αποτελεσματικότητά της. Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποδοχή. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της πολύ στενής συνεργασίας μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο άνδρες επιφύλαξαν αλληλοφιλοφρονήσεις, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον Γερμανό για τα δημόσια επαινετικά σχόλια για την κυβέρνησή του, υποστηρίζοντας πως πιστεύει πως «η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Εκείνο που ήταν πολύ σημαντικό ήταν να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα όλες τις κρίσεις που έπρεπε να διαχειριστούμε τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά να μην σταματήσουμε να εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις που διασφαλίζουν μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τη χώρα, όπως η ψηφιοποίηση του κράτους, που ξέρω ότι ενδιαφέρει πολύ και εσάς» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ στάθηκε στον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα, υπογραμμίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό για τη Γερμανία, η Ελλάδα «να ακολουθεί έναν αξιόπιστο δρόμο, αναδιάρθρωσης του χρέους», καθώς και πως στηρίζουν τη μετάβαση από την ενισχυμένη εποπτεία στην κανονική εποπτεία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, η συζήτηση περιστράφηκε ακόμα γύρω από τον τομέα της ενέργειας, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να ενημερώνει τον Κρ. Λίντνερ «για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας στην ΕΕ, οι οποίες μετατρέπουν την Ελλάδα σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας προς τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και σε γέφυρα με τη Μέση Ανατολή και την Αφρική», καθώς και για την πρόσφατη επίσκεψή του στην «επένδυση» της Volkswagen στην Αστυπάλαια.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και στην οικονομική της πολιτική για τη μείωση της φορολογίας, τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις ξένες επενδύσεις, τη στήριξη των πιο ευάλωτων και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό, παρά την πρόσθετη πίεση στα δημόσια οικονομικά που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» αναφέρει ακόμα το πρωθυπουργικό γραφείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter