Έλντα Πανοπούλου: Η «Χαρούλα» του Ρετιρέ σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση

Έλντα Πανοπούλου: Η «Χαρούλα» του Ρετιρέ σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση

Μια σπάνια συνέντευξη για τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας και της ζωής της παραχώρησε στην ΕΡΤ η γνωστή ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τον ρόλο της «Χαρούλας» στη σειρά Ρετιρέ.

Μιλώντας για τα εμφανισιακά στερεότυπα που κυριαρχούν στον χώρο της τηλεόρασης η Έλντα Πανοπούλου είπε: «Έκανα καριέρα σαν βοηθητικός ρόλος που έκλεβε την παράσταση. Μια πανέμορφη κοπέλα δύσκολα αγγίζει την κωμωδία γιατί το πρώτο συστατικό της κωμωδίας είναι ότι “εγώ είμαι χειρότερη από όλους εσάς,, αυτοσαρκάζομαι”. Εν ολίγοις ο κωμικός ηθοποιός πρέπει να αυτοθυματοποιείται. Μία πανέμορφη κουκλάρα χωρίς κυτταρίτιδες πόση κωμωδία μπορεί να κάνει; Οπότε είναι καταδικασμένη να μείνουν στο στερεότυπο».

«Η εμφάνιση παίζει ρόλο στην καριέρα, παίζει ρόλο στην καθημερινότητα. Όλα αυτά τα σύνδρομα πέρασαν από την ψυχή μου, σε όλους μας περνάνε, όλα αυτά τα ξεπέρασα όταν η Ρένα Βλαχοπούλου μου είπε “εγώ έχω παίξει στην Επίδαυρο; Με βλέπεις να έχω πάθει κάτι κακό; Με βλέπεις να έχω χάσει αγάπη στον κόσμο; Ε τότε μην σε νοιάζει», τόνισε η Έλντα Πανοπούλου.

Η Έλντα Πανοπούλου στο Ρετιρέ

«Έκανα καριέρα σαν βοηθητικός ρόλος που έκλεβε την παράσταση. Μια πανέμορφη κοπέλα δύσκολα αγγίζει την κωμωδία γιατί το πρώτο συστατικό της κωμωδίας είναι ότι “εγώ είμαι χειρότερη από όλους εσάς,, αυτοσαρκάζομαι”. Εν ολίγοις ο κωμικός ηθοποιός πρέπει να αυτοθυματοποιείται. Μία πανέμορφη κουκλάρα χωρίς κυτταρίτιδες πόση κωμωδία μπορεί να κάνει; Οπότε είναι καταδικασμένη να μείνουν στο στερεότυπο», λέει η γνωστή ηθοποιός και συνεχίζει:

«Η εμφάνιση παίζει ρόλο στην καριέρα, παίζει ρόλο στην καθημερινότητα. Όλα αυτά τα σύνδρομα πέρασαν από την ψυχή μου, σε όλους μας περνάνε, όλα αυτά τα ξεπέρασα όταν η Ρένα Βλαχοπούλου μου είπε “εγώ έχω παίξει στην Επίδαυρο; Με βλέπεις να έχω πάθει κάτι κακό; Με βλέπεις να έχω χάσει αγάπη στον κόσμο; Ε τότε μην σε νοιάζει».

Η απώλεια

«Ήθελα να θυμώσω με τον Θεό γιατί μου τον πήρε αλλά έγινε κάτι μαγικό. Ενώ ήθελα να απομονωθώ ο κόσμος με βοήθησε να συνέλθω πιο γρήγορα η αγάπη του κόσμου».

«Υπήρξε μία κοπέλα φοιτήτρια που ήθελε να με δει μετά την παράσταση, ήταν δύσκολο για εμένα, με περίμενε. Φεύγοντας με κλάματα μου λέει “κυρία Πανοπούλου είμαι η τάδε, ήσασταν στενοχωρημένη σήμερα”. Αυτή η συνύπαρξη με τον κόσμο με ενοχλεί φοβερά όταν σνομπάρουν τον κόσμο. Λες “είσαι στα καλά σου; τι είσαι χωρίς το κοινό;”».

«Ξαφνικά έρχεται η πρώτη χαστουκάρα της ζωής με την πρώτη απώλεια και λες “πόσο γελοίος ήμουν ;” Αυτό έγινε με την απώλεια του πατέρα μου που ήταν ξαφνικά. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε “δεν είμαστε αιώνιοι” και την επόμενη ημέρα υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ήμουν 36-37. Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωή μου όχι αυτή η επόμενη, η ημέρα της ταινίας. Το βράδυ στο Δελφινάριο και εγώ πρέπει να παίξω τη Μαντόνα και ο κόσμος να γελάσει. Δεν ήθελα τη ζωή μου, ήθελα να φύγω κι εγώ. Του είχα μεγάλη αδυναμία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter