Ελπίδα για τους πρόσφυγες από την Αφρική

Πέντε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην μεταξύ τους κατανομή των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη από την Αφρική με σωστικές λέμβους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον σκανδιναβικό τύπο, η Ιταλία, η Μάλτα, η Γαλλία, η Γερμανία και η Φινλανδία, έχουν επεξεργαστεί πρόγραμμα ώστε στο μέλλον να αποφευχθεί το ανθρωπιστικά απαράδεκτο φαινόμενο σκάφη και σωστικές λέμβοι που μεταφέρουν ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια να μην βρίσκουν λιμάνι να προσεγγίσουν.

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η κατανομή των προσφύγων θα γίνεται ενώ το σκάφος βρίσκεται εν πλω και επετεύχθη μετά από πρωτοβουλία της Γαλλίας και της Γερμανίας και με την έγκριση της Φινλανδίας η οποία αυτό το εξάμηνο έχει την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Γαλλία και η Γερμανία θα δέχονται από 25% από τους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο η Ιταλία το 10% και για το υπόλοιπο θα καταβληθεί προσπάθεια να διανεμηθούν στις άλλες χώρες της Ένωσης.

Σε απόλυτους αριθμούς, και για το 2019, αυτό θα αφορούσε σε λιγότερο από 1.000 άτομα για τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα υποβληθούν στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ένωσης στις 8 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.