Ελπίζει σε πρωτιά η ΑΕΚ

Ελπίζει σε πρωτιά η ΑΕΚ

H AEK χωρίς να εντυπωσιάσει νίκησε στο ΟΑΚΑ 1-0 τον κάκιστο ΠΑΟΚ και διατήρησε τις ελπίδες της για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ενωση κυριάρχησε από το πρώτο ημίχρονο, σκόραρε πριν συμπληρωθεί το 45λεπτο, ενώ «πέταξε» και ένα πέναλτι. Στο 6′ ο Χριστοδουλόπουλος σέντραρε, η μπάλα βρήκε το χέρι του Κρέσπο και ο Θάνος σφύριξε την εσχάτη των ποινών. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το πέναλτι στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 12΄ ο Λέοβατς έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Χαρίσης σούταρε απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε πάνω απ’ την εστία του Ανέστη.

Στο 23΄η Ενωση απείλησε για δεύτερη φορά. Ο Χριστοδουλόπουλος σέντραρε, ο Μπρκιτς απομάκρυνε την μπάλα με γροθιές, αυτή κατέληξε στον Μπακασέτα, αλλά η κεφαλιά του έφυγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σέρβου τερματοφύλακα.

Η κατοχή της μπάλας ήταν 65% – 35% για τους γηπεδούχους που άνοιξαν το σκορ στο 42΄. Ο Χριστοδουλόπουλος πάσαρε στον Μπακασέτα, ο οποίος απέφυγε τον Κρέσπο και με συρτό σουτ νίκησε τον Μπρκιτς (1-0).

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι της και η ΑΕΚ κράτησε με σχετική ευκολία το μηδέν στην εστία της. Στο 72′ ο Γιόχανσον βρήκε με κάθετη πάσα τον Αραούχο, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Μαλεζάς με προβολή αποσόβησε τον κίνδυνο και στο 85′ ο Μάνταλος με φαλτσαριστό σουτ δεν βρήκε στόχο.

Στο 87’ ο Πέκχαρτ έγινε η τρίτη αλλαγή της ΑΕΚ αντικαταστώντας τον Αραούχο, αλλά στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Τσέχος επιθετικός τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε με φορείο. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς και ο ΠΑΟΚ, καθώς στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μαλεζάς. «Χάσαμε το παιχνίδι, δεν αξίζαμε να κερδίσουμε. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, τις οποίες δεν εκμεταλλευτήκαμε και έτσι χάθηκε ο αγώνας», δήλωσε ο Βλάνταν Ίβιτς, ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε: «Δεν ήταν καθόλου εύκολο το ματς γιατί ψυχολογικά κάποιοι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι για διαφορετικούς λόγους. Παρ’ όλα αυτά σαν ομάδα δώσαμε τα πάντα, οι παίκτες μας έκαναν αυτό που ζητήσαμε, με σεβασμό στην ΑΕΚ και τον εαυτό τους. Κάναμε αυτό που κάναμε και εναντίον του Παναθηναϊκού».

ΑΕΚ : Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας (83′ Γκάλο), Χριστοδουλόπουλος (63′ Γιόχανσον), Αραούχο (87′ Πέκχαρτ).

ΠΑΟΚ : Μπρκιτς, Μάτος (82′ Κουλούρης), Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας. Χαρίσης, Τσίμιροτ (70′ Πέλκας), Κάμπος (33′ Ενρίκε), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

===========

Η βαθμολογία των πλέι οφ

ΑΕΚ 9 (3-2)

Παναθηναϊκός 8 (3-2)*

ΠΑΟΚ 8 (2-2)*

Πανιώνιος 4 (2-4)

*Eκκρεμεί η απόφαση για το μεταξύ τους παιχνίδι στη Λεωφόρο που διακόπηκε

Η τελευταία (6η) αγωνιστική (31 Mαΐου)

20:30 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

20:30 Πανιώνιος-ΑΕΚ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter