Δήλωση πρώην προέδρων του ΔΣΑ

"Ελπίζουμε να είναι φήμες οι επαναπροωθήσεις"

Οι Δημήτρης Παξινός και Γιάννης Αδαμόπουλος, που διετέλεσαν πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε κοινή τους δήλωση εκφράζουν την ελπίδα να είναι ανυπόστατη η καταγγελία περί επαναπροώθηση Τούρκων που ζητούσαν πολιτικό άσυλο

Οι πρώην πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός και Γιάννης Αδαμόπουλος, με αφορμή τις φημολογούμενες, επαναπροωθήσεις Τούρκων αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, σε σημερινή κοινή δήλωσή τους επισημάνουν ότι «δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης επί αιτημάτων χορήγησης ασύλου ή μη έκδοσης αναιρέθηκαν εν τοις πράγμασι από πολιτική απόφαση, και μάλιστα υπό συνθήκες μυστικής διπλωματίας και σκοτεινών συνεννοήσεων».

Στη δήλωσή τους οι κ.κ. Παξινός και Αδαμόπουλος εκφράζουν την ελπίδα, να είναι ανυπόστατη η εγχώρια φημολογία των ημερών για τις επαναπροωθήσεις Τούρκων και αναφέρουν: «Η κοινωνία και, ειδικότερα, ο νομικός κόσμος της χώρας δεν πρέπει να υποκύψουν στον "πειρασμό" της λαϊκίστικης θέσης ότι η περιστολή ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών εγγυάται περισσότερη ασφάλεια».

Ακόμη, οι δύο πρώην πρόεδροι υπογραμμίζουν: «Όταν όμως η Δικαιοσύνη αποφασίζει βάσει ανατεθειμένης σε αυτήν αρμοδιότητας, η ανατροπή των αποφάσεών της από την εκτελεστική εξουσία είναι συνταγματική εκτροπή».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.