ΕΛΣΤΑΤ: Αργά, αλλά μειώνεται η ανεργία

ΕΛΣΤΑΤ: Αργά, αλλά μειώνεται η ανεργία

Σε καθοδική πορεία κινείται η ανεργία, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το Γ΄ τρίμηνο 2016, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε σε 22,6% έναντι 23,1% του προηγούμενου τριμήνου και 24% του αντίστοιχου τριμήνου 2015.

Σχολιάζοντας την αργή, αλλά σταθερή μείωση της ανεργίας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ποσοστό της ανεργίας από 25,9% που ήταν τον Ιανουάριο του 2015, σήμερα βρίσκεται στο 22,6%, (τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τρίτο τρίμηνο του έτους). 

«Η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας το τρίτο τρίμηνο της εφετινής χρονιάς»- διαπιστώνει η κ. Αντωνοπούλου -«αποτελεί μία από τις υψηλότερες επιδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat, γεγονός που διαψεύδει τους ανακριβείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί “εκτόξευσης της ανεργίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”».

«Για εμάς, όμως», τονίζει η ίδια, «το ζητούμενο δεν είναι μόνο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τι είδους θα είναι αυτές. Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έχει καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η επαναφορά της κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα». «Προς αυτήν την κατεύθυνση, εργαζόμαστε», διαβεβαιώνει η κ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter