Υποχωρεί η ανεργία των νέων

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 21,7% η ανεργία τον Μάιο

Ελάχιστη μείωση κατέγραψε η ανεργία τον Μάιο φτάνοντας στο 21,7%, από 21,8% που είχε ανέλθει ένα μήνα νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2017. Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) δείχνουν όμως αισθητή υποχώρηση του ποσοστού της ανεργίας, εάν η σύγκριση γίνει με τον Μάιο του 2016, καθώς τότε είχε υπολογιστεί στο 23,6%.

 Από τα υπόλοιπα στοιχεία που δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα, διαπιστώνεται ότι η ανεργία των νέων υποχωρεί (44,4% φέτος, από 49,7% πέρσι) όχι όμως και η ανεργία στις ηλικίες που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, 55 – 64 ετών (19,8% φέτος, από 18,5% πέρσι).

Διαπιστώνεται επίσης σημαντική διαφορά ανάμεσα στο ποσοστό ανεργίας των γυναικών (26,1%) συγκριτικά με των ανδρών (18,1%).

Ανά περιφέρεια η υψηλότερη ανεργία εντοπίστηκε στην Ήπειρο – Δυτική Μακεδονία (27,4%) και η χαμηλότερη στο Αιγαίο (16,3%), ελέω έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.