Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Στο δεύτερο τρίμηνο του 2017

ΕΛΣΤΑΤ: Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8%

Αισιόδοξα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 (προσωρινά στοιχεία).

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 παρουσίασε αύξηση  0,5% σε σχέση με το τρίμηνο του 2017, ενώ σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016 παρουσίασε αύξηση κατά 0,8%.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ σε όρους όγκου, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 παρουσίασε αύξηση 0,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016. 

Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου 2017 έχει αναθεωρηθεί λόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης και ενημερωμένων στοιχείων Βραχυχρόνιων Δεικτών.

Δικαιολογημένα λοιπόν πανηγύριζε στο Twitter o Γ. Χριστοφορίδης, ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.