ΕΛΤΑ: Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών – Αθήνα 2017»

ΕΛΤΑ: Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών – Αθήνα 2017»

Tα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτυπώνουν σε φεγιέ γραμματόσημο και παραδίδουν στην ιστορία την πρώτη ιστορική Υπουργική Διάσκεψη των κρατών του «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» (Ancient Civilizations Forum) που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 24 Απριλίου 2017, με τη συμμετοχή 10 χωρών.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν, πέρα από την Ελλάδα, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού. Δέκα κράτη στη σημερινή επικράτεια των οποίων μεγαλούργησαν σπουδαίοι αρχαίοι πολιτισμοί, όπως ο Αιγυπτιακός, ο Ρωμαϊκός, ο Περσικός, οι πολιτισμοί των Μάγια, των Ίνκας, των Αζτέκων, της κοιλάδας του Ινδού και της Μεσοποταμίας και φυσικά ο Σινικός και ο Ελληνικός πολιτισμός.

Το «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» προσβλέπει σε συλλογικές δράσεις για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, της ειρηνικής συνύπαρξης, της ευημερίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δημιούργησαν φεγιέ ενός γραμματοσήμου στο οποίο αποτύπωσαν αντιπροσωπευτικά σύμβολα των 10 αρχαίων πολιτισμών τα οποία τοποθετήθηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματίζουν έναν κύκλο που παραπέμπει στην Υδρόγειο. Ο συνδυασμός των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν δημιουργεί την αίσθηση της αρχαιοελληνικής σπείρας.

Το γραμματόσημο του φεγιέ είναι εμπνευσμένο από το λογότυπο του Φόρουμ το οποίο είναι λιτό, ωστόσο πλούσιο σε συμβολισμούς. Το φόντο του είναι η υδρόγειος, το κοινό σπίτι όλων των πολιτισμών. Πάνω στην υδρόγειο, μία γραμμή ενώνει τα αστέρια των δέκα πολιτισμών, σχηματίζοντας έναν αστερισμό. Η μελέτη των άστρων απασχόλησε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν, να μετρήσουν, να προβλέψουν, να λατρέψουν. Κοιτάζοντας τον ουρανό, κοίταζαν το μέλλον και το λογότυπο, ως σύμβολο φωτεινής συνεργασίας, έρχεται να αποτυπώσει τόσο τη γεφύρωση μεταξύ των πολιτισμών, όσο και τη γεφύρωση του χθες με το σήμερα.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ : Το φεγιέ θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου 2017 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 23 Απριλίου 2018, εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (5.000 τεμ.)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 3,10 € ανά τεμάχιο.

Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ που θα αποσυρθούν στις 23 Απριλίου 2018.

Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένο το φεγιέ ή τo γραμματόσημό του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter