ΕΛΤΑ: Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση

ΕΛΤΑ: Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση

Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα των ΕΛΤΑ, μετά την πρόσφατη μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε. Η επίθεση έγινε με προγράμματα ransomware, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια των κυβερνοεγκληματιών να αποσπάσουν λύτρα απέτυχε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, η στοχευμένη κυβερνοεπίθεση είχε στόχο την κρυπτογράφηση των κρίσιμων συστημάτων για την επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΛΤΑ, και ξεκίνησε από κακόβουλο λογισμικό μηδενικού χρόνου, το οποίο εγκαταστάθηκε σε σταθμό εργασίας και με την τεχνική https reverse shell συνδέθηκε σε υπολογιστικό σύστημα το οποίο ελεγχόταν από ομάδα κυβερνοεγκληματιών.

Για την επίλυση του τεχνικά δύσκολου αυτού έργου εξετάζονται ένα προς ένα περισσότερα από 2500 τερματικά συστήματα για λόγους ΙΤ ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα εγκαθίστανται και προγράμματα agents.

Σημειώνεται ότι εδώ και μερικές ημέρες λειτουργεί ξανά η λειτουργία web labeling, με την οποία δίνεται η δυνατότητα αποστολής δεμάτων στο εξωτερικό εξοικονομώντας πολύ χρόνο, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες των ΕΛΤΑ να προετοιμάζουν και να εκτυπώνουν τα συνοδευτικά έντυπα των ταχυδρομικών αντικειμένων επιστολικού και δεμάτων εξωτερικού, καθώς και των ταχυδρομικών τελωνειακών εντύπων CN22 και CN23.

Επίσης, κανονικά πλέον λειτουργεί και το σύστημα «ΕΡΜΗΣ ΠΕΛΑΤΗΣ» με το οποίο οι εταιρικοί πελάτες των ΕΛΤΑ μπορούν να παρακολουθούν οργανωμένα τις ιχνηλατήσεις όλων των αντικειμένων τους εσωτερικού και εξωτερικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter