ΕΛΤΑ courier: Μετά τη σκανδαλώδη ανάθεση σε εταιρεία – «φάντασμα», απολύσεις εργολαβικών

ΕΛΤΑ courier: Μετά τη σκανδαλώδη ανάθεση σε εταιρεία – «φάντασμα», απολύσεις εργολαβικών

Δεν έχουν τέλος τα αξιοπερίεργα που συμβαίνουν στα ΕΛΤΑ courier επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά τη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση σε εταιρεία – «φάντασμα», για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας e-market place στα ΕΛΤΑ Courier, που κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκη, ήρθαν και απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, τουλάχιστον σε 11 εργαζόμενους της εταιρείας με χρόνια θητεία δεν ανανεώθηκε η σύμβαση. Πρόκειται για πέντε εργαζομένους στην Αθήνα και έξι στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκ των οποίων δύο γυναίκες οι οποίες είχαν μόλις γεννήσει και ένας καρκινοπαθής. Πρόκειται για τα νέα ήθη και έθιμα και της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο χώρο των εργολαβικών εργαζομένων και μία πρώτη γεύση για τι πρόκειται να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες στην αγορά εργασίας. Πολλώ δε μάλλον στο χώρο των εργολαβικών εργαζομένων οι οποίοι είναι και οι πλέον ανυπεράσπιστοι απέναντι σε απολύσεις και εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα στα ΕΛΤΑ Courrier το ποσοστό των εργολαβικών εργαζομένων φέρεται να ανέρχεται σε τουλάχιστον 80%.

Βέβαια αυτό που έχει εξοργίσει περισσότερο από όλους στα ΕΛΤΑ Courrier είναι το γεγονός ότι οι απολύσεις έρχονται λίγε εβδομάδες μετά την απευθείας ανάθεση από το ΔΣ των ΕΛΤΑ courier σε εταιρεία – «φάντασμα» το έργο της κατασκευής ηλεκτρονικής αγοράς (e-market place) και της συντήρησης και τεχνικής υποστήριξής της για πέντε (5) έτη. Με το συνολικό ποσό της ανάθεσης να αγγίζει τα 250.000 ευρώ προ ΦΠΑ και δικαιώματος υψηλών ποσοστών, προ φόρων, επί των πωλήσεων, συνδρομών και διαφημίσεων», όπως αναφερόταν στη σχετική σύμβαση. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter