ΕΛΤΑ: Εντονες αντιδράσεις για το «σχέδιο» με λουκέτα καταστημάτων

ΕΛΤΑ: Εντονες αντιδράσεις για το «σχέδιο» με λουκέτα καταστημάτων

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το επικείμενο κλείσιμο 160 καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ., καθώς η διακοπή των ταχυδρομικών και λοιπών εμπορικών υπηρεσιών ειδικά σε περιοχές της περιφέρειας δυσχεραίνει τις πάσης φύσεως συναλλαγές επιχειρήσεων και πολιτών που εξυπηρετούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Ειδικότερα, σε 25 από τα παραπάνω καταστήματα το λουκέτο μπαίνει άμεσα, την προσεχή Δευτέρα, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, με τους πολίτες στις περιοχές αυτές να βρίσκονται ήδη στο πόδι και να διαμαρτύρονται για τη μονομερή απόφαση του οργανισμού.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές τέτοιες περιπτώσεις είναι το Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, όπου οι κάτοικοι και ο δήμος καλούν τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. και την κυβέρνηση να μην κλείσουν το μοναδικό κατάστημα στην περιοχή. Πραγματοποίησαν δε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ΕΛ.ΤΑ. Παλαίρου, με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα ΕΛ.ΤΑ. Παλαίρου».

Επίσης διακινείται ηλεκτρονικά ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη συλλογή υπογραφών, εξηγώντας ότι «η περιοχή Παλαίρου Παγωνιάς αποτελεί τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό στον Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί δραστηριοποιούνται πλήθος ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα εκδηλώνονται μεγάλες επενδύσεις όπως το Βαρκό Παγωνιάς και η Μαρίνα Παλαίρου. Η τουριστική περίοδος είναι πλέον εξάμηνης διάρκειας και οι διανυκτερεύσεις των επισκεπτών υπερβαίνουν τις 120.000 ετησίως».

Όπως υπογραμμίζεται στο ψήφισμα, «μεσούσης της τουριστικής περιόδου το κλείσιμο των ΕΛ.ΤΑ δυσχεραίνει ιδιαίτερα τόσο τις τραπεζικές συναλλαγές των επιχειρήσεων όσο και την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών. Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφασή σας, καθώς δεν μπορεί το μοναδικό κατάστημα που κλείνει στον νομό να είναι αυτό που εξυπηρετεί την πιο αναπτυγμένη περιοχή του».

Να θυμίσουμε πως το περιβόητο πλαίσιο έκτακτου σχεδίου διάσωσης, περνάει μέσα από το… λουκέτο δεκάδων τοπικών υποκαταστημάτων στην περιφέρεια με τα ΕΛΤΑ να βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης παρά την κρατική ενίσχυση 280 εκατ. ευρώ των τελευταίων ετών.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter