Ελβετία: 500 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε κοντέινερ με καφέ που προορίζονταν για τη Nespresso

Ελβετία: 500 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε κοντέινερ με καφέ που προορίζονταν για τη Nespresso

Περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με κόκκους καφέ που προορίζονταν για εργοστάσιο της Nespresso στο Ρομόν της δυτικής Ελβετίας εντόπισαν την Τετάρτη οι ελβετικές αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η Nespresso ενημέρωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι υπάλληλοι του εργοστασίου της βρήκαν μια ποσότητα απροσδιόριστης λευκής ουσίας κατά την εκφόρτωση σάκων με κόκκους καφέ που είχαν μόλις φθάσει από τη Βραζιλία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η κοκαΐνη που κατασχέθηκε ήταν «καθαρή» σε ποσοστό άνω του 80% και η εκτιμώμενη αξία της ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (48 εκατ. ευρώ). «Φαίνεται ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά», εκτιμούν ειδικότερα οι αρχές.

Με τη σειρά της η εταιρεία Nespresso εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, στην οποία σημειώνει ότι τα ναρκωτικά «δεν ήρθαν σε επαφή με οποιοδήποτε προϊόν μας ή εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε», και διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι «όλα τα προϊόντα μας είναι ασφαλή για χρήση και κατανάλωση».

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter