ΕΜΑ για Johnson & Johnson: Πιθανή η συσχέτιση του εμβολίου με σπάνιες θρομβώσεις

ΕΜΑ για Johnson & Johnson: Πιθανή η συσχέτιση του εμβολίου με σπάνιες θρομβώσεις

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι είναι πιθανή η συσχέτιση του εμβολίου της εταιρείας με περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα οφέλη του προϊόντος υπερέχουν των κινδύνων.

Παράλληλα, ο ΕΜΑ σημειώνει ότι οι σπάνιες αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να περιληφθούν στις οδηγίες του σκευάσματος. Στην απόφασή της η Επιτροπή έλαβε υπόψιν της όλες τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες αναφορές στις οποίες περιλαμβάνονται 8 περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων από τις ΗΠΑ, με τη μία εξ αυτών να καταλήγει.

Ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι από τις 13 Απριλίου πάνω από 7 εκατομμύρια άτομα εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ. Όλες οι περιπτώσεις θρομβώσεων σημειώθηκαν σε άτομα κάτω των 60 ετών, κυρίως γυναίκες, σε διάστημα τριών εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

Η ανακοίνωση του ΕΜΑ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson εδώ

Πρόεδρος Κομισιόν: «Καλά νέα για την πορεία των εκστρατειών»

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έκανε λόγο για «καλά νέα για την πορεία των εκστρατειών εμβολιασμού στην ΕΕ» μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ειδικότερα, η κ. Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε:

«Καλωσορίζω την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την ασφάλεια του εμβολίου Johnson & Johnson. Αυτά είναι καλά νέα για την πορεία των εκστρατειών εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ».

Κυριακίδου: Τα κράτη μέλη να ακολουθήσουν τη γνώμη των ειδικών μας

Ο εμβολιασμός σώζει ζωές υπογραμμίζει η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, καλώντας τα κράτη-μέλη να ακολουθήσουν τη γνώμη των ειδικών. Συγκεκριμένα, η κ. Κυριακίδου αναφέρει:

«O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι σαφής: τα οφέλη του εμβολίου Johnson & Johnson για την COVID-19 υπερτερούν των κινδύνων πολύ σπάνιων και ασυνήθιστων παρενεργειών.

Καλώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθήσουν τη γνώμη των ειδικών μας. Οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter