EMA: Συστάσεις για τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstraZeneca και την πιθανή εμφάνιση θρομβώσεων

EMA: Συστάσεις για τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstraZeneca και την πιθανή εμφάνιση θρομβώσεων

Επικαιροποιημένη σύσταση για όσους έχουν εμφανίσει θρομβώσεις με χαμηλά αιμοπετάλια μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, σύμφωνα με το Reuters.

Οι συστάσεις του ΕΜΑ αφορούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα περιστατικά σοβαρών θρομβώσεων που πιθανώς συνδέονται με τη χορήγηση των εμβολίων της AstraZeneca αλλά και της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση, συστήνεται να μη χορηγείται η δεύτερη δόση του εμβολίου σε άτομα τα οποία έχουν εμφανίσει θρομβωτικά περιστατικά.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξετάζει τέτοιου είδους περιστατικά και μάλιστα έχει προχωρήσει σε συστάσεις ώστε τόσο το εμβόλιο της AstraZeneca όσο και της Johnson&Johnson να φέρουν γραπτές προειδοποιήσεις για τα ζητήματα αυτά.

Παράλληλα, ο ΕΜΑ ανέφερε ότι όσοι εμβολιάστηκαν θα πρέπει να παρακολουθούνται για πιθανές ενδείξεις θρομβώσεων ή χαμηλών αιμοπεταλίων για διάστημα τριών εβδομάδων μετά την πρώτη δόση του AstraZeneca.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter