ΕΜΑ: Το εμβόλιο Novavax θα πρέπει να φέρει προειδοποίηση για καρδιακές παρενέργειες

ΕΜΑ: Το εμβόλιο Novavax θα πρέπει να φέρει προειδοποίηση για καρδιακές παρενέργειες

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έκανε γνωστό την Τετάρτη ότι συνιστά το εμβόλιο της Novavax για την αντιμετώπιση του κορονοϊού να φέρει προειδοποίηση για δύο τύπους καρδιακής φλεγμονής, με βάση έναν μικρό αριθμό αναφερόμενων περιστατικών.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΕΜΑ, οι παθήσεις μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα θα πρέπει να αναφέρονται ως νέες παρενέργειες στις πληροφορίες προϊόντος για το εμβόλιο Nuvaxovid.

Yπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ επισήμανε στις αρχές Ιουνίου τον κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής από το σκεύασμα της Novavax.

Όπως σημειώνει σχετικό δημοσίευμα του Reuters, πρόκειται για άλλο ένα πλήγμα γύρω από ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού που δεν έτυχε ευρείας χρήσης.

Η Novavax ήλπιζε ότι οι άνθρωποι που επέλεξαν να μην λάβουν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna – τα οποία βασίζονται στην πρωτοποριακή τεχνολογία mRNA – θα ευνοούσαν τη λήψη του επειδή βασίζεται σε τεχνολογία που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για την καταπολέμηση ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων της ηπατίτιδας Β και της γρίπης.

Ωστόσο, μόνο 250.000 δόσεις Nuvaxovid έχουν χορηγηθεί ως τώρα στην Ευρώπη από την κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter