Έμαθαν νοηματική σε κουφό σκύλο για να επικοινωνούν (Video + Photos)

Έμαθαν νοηματική σε κουφό σκύλο για να επικοινωνούν (Video + Photos)

Δεν είναι σαν τα άλλα σκυλιά αλλά δεν παύει να είναι πάντα χαρούμενος. Ο Ivor, ένα κουτάβι τεριέ, γεννήθηκε με προβλήματα ακοής.

Έτσι ο Ivor άλλαξε πολλά χέρια γιατί οι «ιδιοκτήτες» του δεν μπορούσαν να δώσουν εντολές, έστω να συνενοηθούν.

Στην ουσία άλλαξε 5 οικογένειες, ώσπου τελικά υιοθετήθηκε από την Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals στο Λονδίνο που μάχεται κατά της κακοποίησης των ζώων.

Εξάλλου, και πρέπει να το πούμε, τα ζώα χωρίς ακοή είναι πολύ δύσκολο να ζήσουν ελεύθερα αφού δεν αντιλαμβάνονται έντονα τον κίνδυνο.

Εκεί οι υπεύθυνοι του έμαθαν βασικές εντολές με τη βοήθεια της νοηματικής γλώσσας, όπως να κάθεται, αλλά και να πηγαίνει κοντά τους όταν του κάνουν νόημα.

Λίγο αργότερα, τον υιοθέτησε μια γυναίκα από την πόλη Colne στην Αγγλία, η Ellie Bromilow.

Παρόλο που στην αρχή η συνεννόηση τους ήταν δύσκολη, η νέα του ιδιοκτήτρια του έμαθε σιγά σιγά και άλλες εντολές, όπως να ξαπλώνει, να κάνει σβούρες και να μένει ακίνητος.

«Μαθαίνει τα νοήματα πολύ γρήγορα. Από τη στιγμή που τον υιοθετήσαμε, έχει ηρεμήσει και έχει μετατραπεί σε ένα ευτυχισμένο σκύλο. Κρατάμε το μυαλό και τη μύτη του σκύλου συνεχώς απασχολημένα με διάφορα παιχνίδια» ανέφερε η νέα του ιδιοκτήτρια.

Η ιδιοκτήτρια του έχει φτιάξει σελίδα στο facebook, όπου εξηγεί την ιστορία, αλλά και τις διαφορετικές ικανότητες του σκύλου.

«Παρά το πρόβλημα ακοής μου, είναι ένας πανέξυπνος σκύλος. Έχει εξασκηθεί να παρατηρεί τα πάντα, συγκριτικά με άλλους σκύλους. Αισθάνεται τους κραδασμούς και τα βήματα, ενώ μπορεί να μυρίσει ψιλοκομμένο ζαμπόν από μίλια μακριά.»

https://www.facebook.com/IvorDeafDog/videos/587720384934064/

rollover again

rollover again

Gepostet von Ivor the Deaf Dog's Fun Page am Mittwoch, 11. April 2018

https://www.facebook.com/IvorDeafDog/videos/587717614934341/

Roll over

Here is me doing roll over! I learnt how to do this a little while back but Ellie could not film with her poorly wrist – but it is a bit better now and she can do light stuff with it. I love to do rollovers as I know I will be getting a scooby snack! heh heh

Gepostet von Ivor the Deaf Dog's Fun Page am Mittwoch, 11. April 2018

Πηγή: Facebook / Ivor the Deaf Dog’s Fun Page

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter