Εμβολιασμοί: Η κυβερνητική προχειρότητα φέρνει ταλαιπωρία – Από τη Σύρο κλείνουν ραντεβού στη Σαντορίνη και την Νάξο

Εμβολιασμοί: Η κυβερνητική προχειρότητα φέρνει ταλαιπωρία – Από τη Σύρο κλείνουν ραντεβού στη Σαντορίνη και την Νάξο

Πριν καλά καλά συμπληρωθούν 24 ώρες από το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς άνω των 85 ετών, τα προβλήματα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά το μπάχαλο και την προχειρότητα στα σχέδια της κυβέρνησης η οποία συνεχίζει να πανηγυρίζει για την ομαλότητα της πορείας των εμβολιασμών. 

Σύμφωνα με καταγγελίες ηλικιωμένων, σε πολλές περιπτώσεις τους ζητείται να διανύσουν χιλιόμετρα προκειμένου να εμβολιαστούν. Μερικά τέτοια παραδείγματα ακούστηκαν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 όπου σε ηλικιωμένο από τη Σύρο έκλεισαν ραντεβού να εμβολιαστεί στη Σαντορίνη με δεύτερη εναλλακτική πρόταση τη Νάξο. Την ίδια ώρα, σε ηλικιωμένο από την Κω, του έκλεισαν ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο στην Ρόδο και σε ηλικιωμένο από την Ναύπακτο στον Βόλο.

Εξηγήσεις για το μπάχαλο που επικρατεί από την πρώτη ακόμα ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα κλήθηκε να δώσει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος επιβεβαιώνοντας τη σύγχυση που επικρατεί προσπάθησε να τη δικαιολογήσει όπως όπως λέγοντας  ότι θα υπάρξουν ειδικές ανακοινώσεις και προγραμματισμός από το υπουργείο Υγείας το επόμενο διάστημα αφήνοντας ανοιχτό το πότε θα συμβεί αυτό, την ώρα που ο χρόνος πιέζει και το τρίτο κύμα βρίσκεται προ των πυλών. 

Επιπλέον, απέδωσε το πρόβλημα τις μεγάλες αποστάσεις στον ταχυδρομικό κώδικα το πρόβλημα, λέγοντας ότι ένας κώδικας καλύπτει περιοχή 50-60 χιλιομέτρων. Ωστόσο, δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση, στις επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το πολύ μικρό αριθμό εμβολιαστικών κέντρων τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν όλους τους εμβολιασμούς αμφισβητώντας μάλιστα ότι στη Σύρο δεν υπάρχει κανένα εμβολιαστικό κέντρο.

Πάντως,  ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε στις 8 Ιανουαρίου σε σύσκεψη με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, πως τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν είναι μέχρι στιγμής μόλις 223 από τα 1018 που είχαν ανακοινωθεί κάτι το οποίο βάζει «φρένο» στους εμβολιασμούς και παράλληλα αυξάνει την ταλαιπωρία των πολιτών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter