Εμβολιασμοί: Οργή στα χωριά της βόρειας Εύβοιας, τους στέλνουν στο… Νότιο Πήλιο

Εμβολιασμοί: Οργή στα χωριά της βόρειας Εύβοιας, τους στέλνουν στο… Νότιο Πήλιο

Στέλνουν τους άνω των 70 ετών από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού να πάνε να εμβολιαστούν στην Αργαλαστή Βόλου!

Για το πόσο άμεσα, καθολικά και αποτελεσματικά, λειτουργεί το επιτελικά αυτοματοποιημένο εμβολιαστικό σύστημα Μητσοτάκη με τον κωδικό «Ελευθερία», ενδεικτική ήταν η καταγγελία του πολίτη Χ. Κ. από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού της βόρειας Εύβοιας, την οποία ανέδειξε με χθεσινή ανάρτησή του το documentonews.gr.

Οπως ενημερώθηκε/ειδοποιήθηκε, ο 83χρονος πατέρας του καταγγέλοντος, πήρε σειρά να εμβολιαστεί στις 23 Φεβρουαρίου, πού λέτε; Στην Αργαλαστή Μαγνησίας! Πού βρίσκεται η εν λόγω ημιορεινή κωμόπολη; Περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βόλου στο νότιο Πήλιο. 

Ολο αυτό το απαράδεκτο αλαλούμ προχειρότητας και απανθρωπιάς (που προφανώς δεν ισχύει μόνο για τη Β. Εύβοια), το καταγγέλλει με επίσημη δήλωσή του και ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης, σχολιάζοντας:

«Στη γεωγραφία της 5ης δημοτικού τα παιδιά μαθαίνουν ότι οι αποστάσεις για να βρεθείς σε μία πόλη δεν υπολογίζονται στον χάρτη σε ευθεία γραμμή, γιατί μεσολαβούν εμπόδια γεωγραφικά όπως η θάλασσα και τα βουνά. Τα μαθήματα αυτά φαίνεται ότι δεν τα έχουν διδαχθεί στο Υπουργείο Υγείας, αφού το πρόγραμμα logistics για τον εμβολιασμό στέλνει ανθρώπους από τη Βόρεια Εύβοια να εμβολιαστούν στο Πήλιο.

Οι άνθρωποι άνω των 70 πρέπει να ταξιδέψουν ώρες ολόκληρες για να πάνε να εμβολιαστούν είτε στην Κύμη – 3,5 ώρες δρόμος, είτε στην Αργαλαστή Πηλίου – 3 ώρες δρόμο και 45 λεπτά με πλοίο. Την ίδια στιγμή βέβαια ανοίγουν εμβολιαστικά κέντρα στα ΚΥ Ιστιαίας και Μαντουδίου μόνο για τους ανθρώπους κάτω των 64, για το εμβόλιο της astra zeneca.

Ολο αυτό το μεγαλεπήβολο πλάνο πραγματοποιείται για να επιτύχει το επιτελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς. Βέβαια μπορεί στην κυβέρνηση να πιστεύουν ότι ο κόσμος διαθέτει ελικόπτερα, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τα ανέμελα τραπεζώματα στην Ικαρία, και θα επιτύχει το σχέδιο εμβολιασμού.

Καμία επαφή με τη λογική και με την κοινωνία, κανένα σχέδιο. Αλλά για τη Νέα Δημοκρατία όλα πάνε ρολόι, βάζοντας την Εύβοια ξανά σε αυστηρό lock down μετά από lock down».

Σημειωτέον ότι ο Μ. Χατζηγιαννάκης είχε καταγγείλει κι άλλες ανάλογες τραγελαφικές περιπτώσεις, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό Covid των υπερηλίκων συμπολιτών μας, καταγράφοντας προχειρότητες και αστοχίες στον κυβερνητικό σχεδιασμό που προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες και υγειονομικό προσωπικό, υπερήλικας από την Ιστιαία κλήθηκε να εμβολιαστεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας προέβλεπε τη λειτουργία 5 εμβολιαστικών κέντρων μόνο στη Βόρεια Εύβοια! Δηλαδή, ζητήθηκε από τον άνθρωπο αυτό να βρει τρόπο και να διανύσει πάνω από 120 χιλιόμετρα δύσβατου οδικού δικτύου, με προβληματική δημόσια συγκοινωνία, προκειμένου να κάνει το απαραίτητο εμβόλιο. Αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγγελθεί και από την Αμάρυνθο, όπου επίσης ζητήθηκε από υπερήλικα να μεταβεί στην Κάρυστο, απόσταση δηλαδή… μόλις 90 χιλιόμετρα!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter