Εμβόλιο κορονοϊού: Ξεκινάει η τρίτη φάση από την Johnson & Johnson

Εμβόλιο κορονοϊού: Ξεκινάει η τρίτη φάση από την Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson έγινε σήμερα ο τέταρτος φαρμακευτικός όμιλος που ξεκινάει στις ΗΠΑ μια κλινική δοκιμή φάσης 3 ενός πειραματικού εμβολίου κατά της Covid-19 μιας δόσης, με 60.000 εθελοντές σε τρεις ηπείρους.

Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, η εταιρεία ελπίζει ότι θα μπορέσει να καταθέσει αίτημα επείγουσας έκδοσης άδειας στην Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) «στις αρχές του 2021», διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ήταν η πρώτη στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο, που ξεκίνησε μια κλινική δοκιμή φάσης 3, η οποία θα καταγράψει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος σε μεγάλη κλίμακα, σε χιλιάδες εθελοντές. Την ακολούθησε ο όμιλος Pfizer και η συνέταιρός του BioNTech, κατόπιν η AstraZeneca.

Το γεγονός ότι τέσσερα πειραματικά εμβόλια βρίσκονται ήδη σε αυτό το εξελιγμένο στάδιο ανάπτυξης, λιγότερο από 8 μήνες μετά την αναγνώριση του ιού, είναι «άνευ προηγουμένου», υπογράμμισε ο Άνθονι Φάουτσι, ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, σε ένα ξεχωριστό δελτίο τύπου.

«Είναι πιθανό ότι θα χρειαστούμε διάφορα είδη εμβολιασμού για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες σε παγκόσμιο επίπεδο», επισήμανε.

Η Johnson & Johnson, που έχει δεσμευτεί να διανείμει το εμβόλιο χωρίς κέρδος για την εταιρεία, ελπίζει ότι θα μπορεί να παράσχει ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου κάθε χρόνο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter