Εμβόλιο της Οξφόρδης: Τη Δευτέρα τα πρώτα στοιχεία για το υποσχόμενο εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Εμβόλιο της Οξφόρδης: Τη Δευτέρα τα πρώτα στοιχεία για το υποσχόμενο εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Τα πρώτα στοιχεία για το «εμβόλιο της Οξφόρδης» κατά του κορονοϊό θα δημοσιευτούν σήμερα Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση κλινικής δοκιμής του εμβολίου που αναπτύσσεται από την εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Εξελίξεις στην έρευνα για το εμβόλιο του κορονοϊού θα έχουμε αύριο, Δευτέρα 20 Ιουλίου, καθώς θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση κλινικής δοκιμής του εμβολίου που αναπτύσσεται από την εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Τα δεδομένα θα δημοσιευτούν στην ιατρική επιθεώρηση «Lancet» και αφορούν στο αρχικό στάδιο των δοκιμών του εμβολίου σε ανθρώπους που σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ ήταν «υποσχόμενα». 

Το λεγόμενο «εμβόλιο της Οξφόρδης» βρίσκεται στην τρίτη φάση, ευρείας κλίμακας, δοκιμής σε ανθρώπους, πολύ μπροστά από τους «ανταγωνιστές» του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι μπορεί να «νικήσει» τον κορονοϊό, σύμφωνα με το Reuters.

Το εμβόλιο θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και, σύντομα, και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στα τέλη Απριλίου η ομάδα της Οξφόρδης κατάφερε το ανέλπιστο: ολοκλήρωσε μια διαδικασία που φυσιολογικά κρατά 5 χρόνια σε λιγότερο από 4 μήνες. Τότε ξεκίνησε η δοκιμή σε 1.100 ανθρώπους.

Η Κέιτ Μπίνγχαμ, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Εμβολίων της Βρετανίας, δήλωσε ότι η ομάδα της Γκίλμπερτ είναι κατά πολύ μπροστά από άλλους ερευνητές και όλα δείχνουν πως όταν θα τελειώνει τη δοκιμή στην κλίμακα των 10.000 ανθρώπων, άλλοι τότε θα ξεκινούν. «Είναι πιο μπροστά απ’ όλους. Είναι το πιο ανεπτυγμένο εμβόλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο» δήλωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter