Εμείς οι δημοσιογράφοι – φαντάσματα της ιστορικής «Ελευθεροτυπίας»

Εμείς οι δημοσιογράφοι – φαντάσματα της ιστορικής «Ελευθεροτυπίας»

Εξήντα περίπου εργαζόμενοι από τους 800 συνολικά που είμαστε στην ΧΚ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τα οφειλόμενα (μισθούς – αποζημίωση κλπ).

  • Ούτε από την πώληση των εκτυπωτικών μηχανών
  • Ούτε από την πώληση του κτιρίου της εφημερίδας
  • Προφανώς… ούτε από την πώληση που μεθοδεύεται του Τυπογραφείου στο Κορωπί.

Η αιτία βρίσκεται στην προκλητική απόφαση μιας δικαστή η οποία επικαλούμενη φόρτο εργασίας και την ογκώδη δικογραφία μας, με τρία ( ! ) χρόνια καθυστέρηση, έκανε λέει λάθος και δεν έλαβε υπόψη της ουσιώδη έγγραφα που της είχαν προσκομιστεί αναλυτικά από τους δικηγόρους μας.

Η συγκεκριμένη κυρία που υπηρετεί ( ; ) ακόμα στην Ελληνική Δικαιοσύνη και πληρώνεται από το «αίμα μας», ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάνθηκε ότι εμείς που εργαζόμαστε στην εφημερίδα με σύμβαση αορίστου χρόνου, ενταγμένοι στην μηνιαία μισθοδοσία, με ασφαλιστικές εισφορές, κρατήσεις κλπ… δεν υπήρξαμε εργαζόμενοι στην εφημερίδα!.

Δηλαδή – κατά την συγκεκριμένη δικαστή- τα ρεπορτάζ και οι έρευνες που είχα δημοσιεύσει και υπογράψει ανήκαν σε κάποιον φανταστικό δημοσιογράφο και δημοσιεύτηκαν σε ένα παράλληλο σύμπαν!

Το θλιβερό της υπόθεση ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στα δικαστήρια της Αθήνας εκεί όπου θα εκδικαζόταν η έφεση που είχαμε καταθέσει κατά της προκλητικής και παράνομης απόφασης της κυρίας που λέει ότι υπηρετεί την Δικαιοσύνη…

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν έδωσε – λέει – την συγκατάθεσή του για την κατ’ εξαίρεση εκδίκαση της υπόθεσής μας παρότι αυτή αφορά την χρηματική μας αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ στον καθένα ( μισθοί – αποζημίωση κλπ) και η οποία… σέρνεται 12 χρόνια στις δικαστικές αίθουσες.

Η υπόθεση για τους συντάκτες – φαντάσματα της ιστορικής εφημερίδας αναβλήθηκε για τις 24 Οκτώβρη 2024!

Η Ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί να κοιμάται με ήσυχη την συνείδηση της… όσο εμείς οι 60 εργαζόμενοι της «Ε» θα προσπαθούμε με αγωνία να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter