Εμφανής η κυβερνητική αδιαφορία στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο – Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα βασικά

Εμφανής η κυβερνητική αδιαφορία στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο – Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα βασικά

SOS εκπέμπει το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης, καθώς έχει φτάσει πλέον στα όρια του αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών, όπως θέρμανση, τρόφιμα, αλλά ούτε και για προϊόντα πρώτης ανάγκης. 

Παρά το γεγονός πως το Παιδικό Χωριό έχει στείλει επιστολές στα αρμόδια υπουργεία, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, δεν είχαν μέχρι σήμερα καμία απάντηση.

«Λαμβάναμε μια κρατική επιχορήγηση, που τα προηγούμενα έτη ανερχόταν στα 90.000 ευρώ. Φέτος, η Περιφέρεια, δεδομένων των συνθηκών, δεν μπόρεσε να προτείνει αυτό το ποσό στο υπουργείο Εργασίας, γι’ αυτό και πρότεινε να λάβουμε 49.500 ευρώ. Δυστυχώς όμως, το υπουργείο ενέκρινε μόλις το ποσό των 10.655 ευρώ» επισημαίνει ο γενικός διευθυντή του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, Λουκάς Ίσαρης.

Το Χωριό φιλοξενεί 38 παιδιά σήμερα, ωστόσο, αν δεν βρεθεί λύση άμεσα και η κυβέρνηση συνεχίζει να δείχνει την αδιαφορία της αναμένεται τις επόμενες ημέρες κάποιος εισαγγελέας να βρει νέο χώρο φιλοξενίας για τα παιδιά αυτά.

«Αποστείλαμε μια επιστολή, ωστόσο δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Μας στέλνουν συνεχώς από τον έναν στον άλλο», περιγράφει σε τοπικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης ο κ. Ίσαρης.

Ο διευθυντής του Χωριού απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, μιας και η κυβέρνηση δείχνει το «ανθρώπινο» πρόσωπό της μόνο μπροστά στις κάμερες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter