Εμφανίστηκε ο Πατούλης και «καρφώνει» Σταϊκούρα

Εμφανίστηκε ο Πατούλης και «καρφώνει» Σταϊκούρα

Δεν έχουν τέλος τα γαλάζια μαχαιρώματα και οι εμφύλιοι στη Νέα Δημοκρατία. Ο άφαντος απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης πήρε… τα μαχαίρια του με αφορμή το Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας. Συγκεκριμένα, μετά το… σόου του Βασίλη Κικίλια στην περιοχή, ο Γιώργος Πατούλης «καρφώνει» στεγνά τον Χρήστο Σταϊκούρα, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του για τον καθαρισμό του ρέματος αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν στην Αττική.

Συγκεκριμένα, στην πρωτοφανή ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Πατούλης, καλεί τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια να αναζητήσει ευθύνες για την κατάσταση του ρέματος, στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, γιατί «στο ρέμα Ραφήνας πλέον έχει εγκατασταθεί ανάδοχος εργολάβος ο οποίος εκτελεί το έργο. Συνεπώς, είναι υποχρέωση του Αναδόχου του έργου να το συντηρεί και να το καθαρίζει, διατηρώντας τη καλή υδραυλική του λειτουργία κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των έργων». 

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Με βάση λοιπόν τα ισχύοντα, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής δεν μπορούν να παρεμβαίνουν σε εργοταξιακούς χώρους χωρίς να τους ανήκει η επίβλεψη των έργων. Αυτή η υποχρέωση ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και την ανάδοχο εταιρεία, όπως προκύπτει από τα παραπάνω έγγραφα καθώς και από την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου».

Σε άλλο σημείο, ο απερχόμενος περιφερειάρχης χαρακτηρίζει «απολύτως δικαιολογημένη την αγανάκτηση του κ. Κικίλια» για το ρέμα, και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «πιστεύουμε πως μετά τις διευκρινίσεις που δημοσιοποιούμε, θα αναζητήσει ευθύνες, τόσο προς την πλευρά όσων ευθύνονται για τον καθαρισμό του ρέματος, όσο και προς την πλευρά όσων δεν τον ενημέρωσαν ως όφειλαν έγκυρα, για το ποιοι έχουν τις ευθύνες αυτές».

Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας με δήλωσή του, ήταν ιδιαίτερα επιθετικός προς τον δήμαρχο της περιοχής, τον περιφερειάρχη Αττικής αλλά και συναρμόδιες υπηρεσίες του κεντρικού κράτους.

Την ώρα όμως που υπουργοί της κυβέρνησης και περιφερειάρχες, πετούν την καυτή πατάτα των ευθυνών ο ένας στον άλλο, η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος της Ραφήνας τονίζει ότι  «Το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας απειλείται με ολοκληρωτική καταστροφή από το Έργο Διευθέτησης της κοίτης του με φορέα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προϋπολογισμό 104 εκατομμύρια ευρώ». Όπως αναφέρουν, αν αυτό το έργο υλοποιηθεί, το ποτάμι θα μετατραπεί στον «Κηφισό» της Ανατολικής Αττικής, έναν τεχνητό οχετό ομβρίων.

Ο χειμώνας καταφθάνει απειλητικός κι ο «έκπτωτος» από τον Μητσοτάκη περιφερειάρχης λαμβάνει μέτρα άμυνας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter