Εμφύλιος στην Ένωση Δικαστών: Καταγγελίες για πραξικόπημα 9 μελών του ΔΣ με «γαλάζιες» προεκτάσεις

Εμφύλιος στην Ένωση Δικαστών: Καταγγελίες για πραξικόπημα 9 μελών του ΔΣ με «γαλάζιες» προεκτάσεις

Εμφύλιος και σφοδρή σύγκρουση έχει ξεσπάσει στο ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μεταξύ της πλευράς του προέδρου Χριστοφόρου Σεβαστίδη και της «γαλάζιας συνιστώσας»της Ένωσης και συγκεκριμένα της πλευράς Λυμπερόπολου και Σαλάτα για τις κινήσεις των οποίων έχει αρθρογραφήσει το documentonews.gr ουκ ολίγες φορές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πλευρά Σεβαστίδη κάνει λόγο για «πραξικόπημα» στην Ένωση και «περιφρόνηση της θεμελιώδους δημοκρατικής αρχής των ελεύθερων εκλογών», «με βάναυση και απροκάλυπτη καταστρατήγηση του καταστατικού» κάτι που «αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο στην πολυετή ιστορία της Ένωσης με εξαίρεση την περίοδο της δικτατορίας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η πλευρά Λυμπερόπουλου – Σαλάτα οι οποίοι πρόσκεινται στη ΝΔ, «ομολόγησαν» πως στόχος τους «είναι να παρέλθει η 31η Μαΐου, χωρίς μέχρι τότε να προκηρυχθούν εκλογές και στη συνέχεια να προσφύγουν στα Δικαστήρια για διορισμό προσωρινής διοίκησης ελπίζοντας στην ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου και με ευρύτατη αποδοχή σημερινού προεδρείου».

«Στοχεύουν με άλλα λόγια στην πραξικοπηματική κατάληψη της διοίκησης της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης» επισημαίνεται.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Είναι η τρίτη φορά που το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εισάγει στο ΔΣ το θέμα του καθορισμού της ημερομηνίας διεξαγωγής αρχαιρεσιών. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Καταστατικό οι αρχαιρεσίες γίνονται κάθε δεύτερο Μάϊο ή Ιούνιο. Τις προηγούμενες δύο φορές δηλαδή στις 6 Φεβρουαρίου και στις 27 Φεβρουαρίου (πριν την εμφάνιση της πανδημίας) η πλειοψηφία των 9 μελών αρνήθηκε με το πρόσχημα της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου. Σήμερα αρνήθηκε με το πρόσχημα του κορωνοϊού. Για το εάν η πανδημία λειτούργησε και σ’ αυτήν την περίπτωση ως πρόσχημα ή είναι βάσιμη η ανησυχία τους, θέτουμε στην κρίση των συναδέλφων τα παρακάτω: Πρώτο και κύριο μέλημα του Προεδρείου ήταν η διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων που θα κληθούν να ψηφίσουν. Για το λόγο αυτό απευθύναμε εγκαίρως (στις 4-5-2020) αίτημα προς τον Ε.Ο.Δ.Υ. υποβάλλοντας σχέδιο ψηφοφορίας και ζητώντας τη θέση και τις παρατηρήσεις του. Στο σχέδιο αυτό προτείναμε μεταξύ άλλων η εκλογική διαδικασία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη να γίνει σε χωριστά εκλογικά τμήματα ανάλογα με το επώνυμο του κάθε ψηφοφόρου, ώστε να μην δημιουργείται επικίνδυνος συνωστισμός και αφού τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα. Πραγματικά ο Ε.Ο.Δ.Υ. απάντησε στις 11-5-2020 στο αίτημά μας συμπληρώνοντας το σχέδιό μας με παρατηρήσεις ως προς την ενδεδειγμένη διαδικασία ψηφοφορίας. Με τις διαδικασίες που πρότεινε ο Ε.Ο.Δ.Υ. θα συμμορφωθούμε απόλυτα όπως δηλώσαμε στο ΔΣ. Προτείναμε ως Προεδρείο τη διενέργεια των αρχαιρεσιών τις τελευταίες δύο Κυριακές του Ιουνίου, διάστημα κατά το οποίο θα λειτουργούν κανονικά όλα τα ακροατήρια στα Δικαστήρια, θα έχουν γίνει ήδη οι Ολομέλειες των Δικαστηρίων για τα τμήματα διακοπών και η κοινωνική ζωή θα επανέλθει σε μια ομαλότητα. Εναλλακτικά προτείναμε τις δύο πρώτες Κυριακές του Ιουλίου. Τα 9 μέλη του ΔΣ (Λυμπερόπουλος, Σαλάτας, Στενιώτη, Νάστας, Βουλγαρίδης, Βεργώνης, Φούκας, Κομπολίτης, Κώνστα) αρνήθηκαν και πάλι να συμμορφωθούν με τις καταστατικές επιταγές και να ορίσουν ημερομηνία αρχαιρεσιών ακόμα και με την τήρηση των υποδείξεων του Ε.Ο.Δ.Υ. Με ποια υποκειμενικά κριτήρια αμφισβήτησαν τη θέση του αρμόδιου επιστημονικού φορέα είναι ένα κεφαλαιώδες ερώτημα χωρίς λογική απάντηση. Είχαν μάλιστα το θράσος να ζητήσουν άμεσα την παράδοση «των κλειδιών» της Ένωσης.

Η πραγματική αιτία, τα κίνητρα και οι στοχεύσεις αποτελούν την ουσία του ζητήματος. Πρώτη παρατήρηση συνεπώς είναι ότι τα 9 μέλη του ΔΣ δεν θέλουν με κανέναν τρόπο την διενέργεια εκλογών προκειμένου να μην τεθούν στην κρίση των συναδέλφων τους. Οι διαφορετικές δικαιολογίες που κάθε φορά εφευρίσκονται είναι το εύκολο κομμάτι της δουλειάς τους. Προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, όπως θα αναλυθούν παρακάτω, δεν έχουν κανέναν απολύτως ενδοιασμό. Η περιφρόνηση της θεμελιώδους δημοκρατικής αρχής των ελεύθερων εκλογών σε ένα συλλογικό όργανο, η βάναυση και απροκάλυπτη καταστρατήγηση του Καταστατικού αποτελούν πρωτόγνωρο φαινόμενο στην πολυετή ιστορία της Ένωσης, με εξαίρεση την περίοδο της δικτατορίας. Η επονείδιστη και προειλημμένη απόφασή τους είναι αποκρουστέα για έναν ακόμα λόγο. Οι δικαστικές ενώσεις δεν είναι απλά συνδικαλιστικά σωματεία. Έχουν συνταγματική κατοχύρωση και αναγνώριση (άρθρο 89 παρ. 5 Συντάγματος). Η ευλαβική τήρηση όλων των κανόνων της δημοκρατίας σε όργανα που η λειτουργία τους προβλέπεται από τον θεμελιώδη Νόμο του Κράτους οφείλει να γίνεται με ιδιαίτερη σχολαστικότητα και τελεί υπό την εγγύηση του ίδιου του Δικαστικού Σώματος. Παρεκκλίσεις και εξαιρέσεις από τους δημοκρατικούς κανόνες υπό οποιοδήποτε πρόσχημα σκοπιμότητας δεν θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές από κανέναν δημοκρατικό πολίτη.

Ομολόγησαν δημόσια και χωρίς καμία αιδώ ότι στόχος τους είναι να παρέλθει η 31η Μαΐου χωρίς μέχρι τότε να προκηρυχθούν εκλογές και στη συνέχεια να προσφύγουν στα Δικαστήρια για διορισμό προσωρινής διοίκησης, ελπίζοντας στην ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου και με ευρύτατη αποδοχή σημερινού Προεδρείου και στη συγκρότηση ενός εντελώς διαφορετικού που θα απαρτίζεται από τους ίδιους. Στοχεύουν με άλλα λόγια στην πραξικοπηματική κατάληψη της διοίκησης της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης. Τα ονόματά τους θα γραφούν με τα μελανότερα γράμματα στην Ιστορία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Οι σχεδιασμοί τους είναι τόσο προβλέψιμοι ώστε κατά την συζήτηση του σημερινού ΔΣ δεν θέλησαν να δεσμευτούν για ημερομηνία εκλογών ούτε για τον Ιούλιο, ούτε για τον Σεπτέμβριο, αλλά επανέλαβαν αμήχανα ότι θα εξετάσουν εκ νέου το ζήτημα τον Οκτώβριο! Η «προσωρινή διοίκηση» θα μπορεί εύκολα να μεταβληθεί σε «μόνιμη» με την επίκληση νέου κύματος της πανδημίας από το φθινόπωρο και την μη ύπαρξη κατάλληλων συνθηκών για την διενέργεια αρχαιρεσιών. Τέτοια περιφρόνηση στην βούληση του Δικαστικού Σώματος, τέτοιος πρωτόγνωρος αμοραλισμός!

Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο ζήτημα αυτό; Η Ένωσή μας μαζί με τα ΔΣ της Ένωσης Δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Ένωσης Μελών του ΝΣΚ, των οποίων οι θητείες έληξαν ή λήγουν άμεσα, υπέβαλε δύο φορές αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (στις 9 Απριλίου και στις 4 Μαΐου) για παράταση της θητείας των Διοικητικών Συμβουλίων μέχρι να αποφασιστεί η διενέργεια αρχαιρεσιών. Το Υπουργείο, το οποίο παρέτεινε με διάφορες ΠΝΠ και Νόμους τη θητεία συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων, αθλητικών σωματείων και ενώσεων, αγροτικών συνεταιρισμών, προμηθευτικών και φαρμακευτικών συνεταιρισμών κ.α., απέστειλε σήμερα (τέτοια σύμπτωση !) έγγραφο στην Ένωση με το οποίο αρνείται να παρατείνει τις θητείες των ΔΣ μέχρι την ημέρα που θα διενεργηθούν εκλογές. Στρώνει δηλαδή το χαλί στους σχεδιασμούς των 9 μελών του ΔΣ προκειμένου να ανατρέψουν τη νόμιμη διοίκηση της Ένωσής μας.

Το Προεδρείο της Ένωσης εργάστηκε και εργάζεται με μοναδική επιδίωξη την κατοχύρωση της δικαστικής ανεξαρτησίας στην πράξη, την κριτική νομοθετημάτων που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις συνταγματικές επιταγές, τη διασφάλιση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των συναδέλφων. Στην κατεύθυνση αυτή χρειάστηκε να έρθουμε πολλές φορές σε αντιπαράθεση με την εκτελεστική εξουσία, όποια κι’ αν ήταν αυτή. Θυμίζουμε ενδεικτικά τις θέσεις μας για την ιδιωτική διαμεσολάβηση, για την φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας, για το σχέδιο νόμου που θέτει ασφυκτικούς περιορισμούς στο δικαίωμα της συνάθροισης, για τις πολιτικές παρεμβάσεις και υποδείξεις σε δικαστές και εισαγγελείς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, για την ανακατανομή θέσεων στα Εφετεία της Χώρας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό στις Εισαγγελίες Εφετών, για τη μείωση των δικαστικών διακοπών και τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει. Η κριτική που ασκούμε είναι τις περισσότερες φορές ενοχλητική για τους Υπουργούς Δικαιοσύνης. Θεωρούμε όμως ότι είναι αναγκαία και ανταποκρίνεται στο ρόλο μας.

Κάποιοι έχουν προφανώς άλλες προτεραιότητες και το έχουν αποδείξει με τρόπο εμφατικό σε πολλές περιπτώσεις. Να γίνουν οι αρεστοί, οι χρήσιμοι, οι βολικοί. Στους αρνητικούς σχεδιασμούς για τη Δικαιοσύνη που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων και θα ξεδιπλώνονται σταδιακά, βολεύει στην Κυβέρνηση μία Ένωση συναινετική και πρόθυμη να «αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της συγκυρίας». Μία Ένωση που αρχικά θα θεωρεί ως «σενάριο συνομωσίας» τη μείωση των δικαστικών διακοπών και λίγο μετά θα την δικαιολογεί ως προσωρινό μέτρο. Μία Ένωση που δεν θα «βλέπει» καμία πολιτική παρέμβαση στις υποδείξεις Υπουργών προς τους Εισαγγελείς να δοθεί διαφορετικός χαρακτηρισμός στις ασκούμενες ποινικές διώξεις. Μία Ένωση που θα χειροκροτεί την κυβερνητική απόφαση για ανακατανομή οργανικών θέσεων στα Εφετεία την ίδια στιγμή που η Γενική της Συνέλευση, το ανώτατο συλλογικό όργανο, θα απέρριπτε με ποσοστό περίπου 80% ένα τέτοιο νομοθετικό μέτρο. Ο τρόπος διοίκησης της Ένωσης (με εκλογές ή και χωρίς αυτές αν δεν συμφέρουν) είναι μάλλον αδιάφορος αρκεί να βγει το αποτέλεσμα και οι κατάλληλοι συσχετισμοί.

Συνάδελφοι, στην προοπτική που εξυφαίνεται για μια Ένωση χειραγωγημένη και πλήρως υποταγμένη στη βούληση της κρατικής εξουσίας, στους σχεδιασμούς για κατάργηση της Δημοκρατίας και των εκλογών, στα σενάρια ανατροπής της εκλεγμένης διοίκησης, ανάχωμα είστε μόνο εσείς. Από τη μεταπολίτευση και μετά είναι η πρώτη φορά που απειλείται ευθέως η Δημοκρατία στον δικαστικό συνδικαλισμό. Ο αντίπαλος δεν είναι αόρατος. Φωλιάζει στους κόλπους του Δικαστικού Σώματος και γιγαντώνεται με την αδιαφορία και την επιλογή των «ίσων αποστάσεων». Βρίσκει φίλους και συμμάχους. Αναλαμβάνουμε πλέον την κοινοποίηση αυτής της πρωτοφανούς πρόκλησης σε όλα τα πολιτικά κόμματα του τόπου. Σε όλα τα ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης. Η φωνή Δικαστών και Εισαγγελέων πρέπει να ακουστεί δυνατά στην κοινωνία: Καμία πλέον ανοχή σε τέτοια διαβρωτικά φαινόμενα. Ανεξάρτητες Δικαστικές Ενώσεις. Πλήρης σεβασμός των δημοκρατικών αρχών και των καταστατικών επιταγών. Πανδικαστικό αίτημα η άμεση προκήρυξη αρχαιρεσιών»

Η ανακοίνωση της πλευράς Σαλάτα – Λυμπερόπουλου

Νωρίτερα η πλευρά των Σαλάτα – Λυμπερόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία περιγράφει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση,υποστηρίζοντας ότι οι λόγοι είχαν να κάνουν με την πανδημία του κορονοϊού.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«…Στη σημερινή συνεδρίαση του, το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά πλειοψηφία, αποτελούμενη από τους Χρήστο Νάστα, Πρόεδρο Εφετών, Νίκο Σαλάτα, Εφέτη, Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτη, Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, Εφέτη, Γρηγόρη Κομπολίτη, Ειρηνοδίκη, Κωνσταντίνο Βουλγαρίδη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Δημήτρη Φούκα, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Στάθη Βεργώνη, Αντεισαγγελέα Εφετών και Ελευθερία Κώνστα, Εφέτη, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Η Δημόσια Υγεία συνιστά ύψιστο αγαθό και θεμελιώδες δικαίωμα, η προστασία του οποίου, κατά ρητή επιταγή του Συντάγματος (άρθρο 21 παρ.3 Σ), συνιστά πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας και η διαφύλαξη της αποτελεί ευθύνη των Οργάνων του Κράτους και κάθε Πολίτη.

Εξαιτίας των εξαιρετικών και απροβλέπτων συνθηκών, που έχει προκαλέσει στην Ελληνική Κοινωνία και στη λειτουργία της Δικαιοσύνης η πανδημία, κρίνεται αναγκαίο, να αναβληθούν για το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, οι οποίες, σύμφωνα με το καταστατικό, διεξάγονται, ανά διετία, κατά τους μήνες Μάιο ή Ιούνιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, κατέληξε στην απόφαση αυτή αφού συνυπολόγισε:

α) το γεγονός ότι εξακολουθούν να εφαρμόζονται μέτρα κατά του συγχρωτισμού και ισχύουν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωναϊού COVID-19, ενώ για λόγους αποφυγής των συναθροίσεων είναι αμφίβολο εάν μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει η εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων και σε κάθε περίπτωση θα εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων, ίσως με κάποιες επιπλέον εξαιρέσεις,

β) το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι απροσδιόριστος ο τρόπος της μερικής ή πλήρους λειτουργίας τους στις επόμενες εβδομάδες,

γ) την προστασία του υπέρμετρου αγαθού της ζωής, που δεν επιτρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και των γραμματέων που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές, καθώς και των οικείων τους, δεδομένου ότι κατά την ψηφοφορία στα μεγάλα δικαστήρια της Χώρας συμμετέχει μεγάλος αριθμός συναδέλφων, όπου, στη μεν Αθήνα ανέρχεται σε χίλιους περίπου και στην Θεσσαλονίκη σχεδόν σε τετρακόσιους και

δ) την στάση ευθύνης που επιδεικνύει το Δικαστικό Σώμα στην κρίσιμη αυτή περίοδο.

  • 2. Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγεται για μία διετία. Ενόψει του ότι το εκλεγέν κατά τις αρχαιρεσίες της 13ης και 20ης Μαΐου 2018 Διοικητικό Συμβούλιο , συγκροτήθηκε την 1η Ιουνίου 2018 και η διετής θητεία του συμπληρώνεται την 1η Ιουνίου 2020, το ΔΣ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την κατάθεση αίτησης ορισμού προσωρινής διοίκησης ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου, από όλα τα μέλη του, σύμφωνα με το Νόμο εξ αιτίας της αναβολής των εκλογών. Το αρμόδιο δικαστήριο, αποφαινόμενο επί της αιτήσεως, θα ορίσει νέο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα την διενέργεια των εκλογών κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και την αντιμετώπιση μόνον των επειγόντων θεμάτων και το οποίο θα συνέλθει κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 13 του Καταστατικού.

Εκφράζουμε την ευχή η προσωρινή διοίκηση να διενεργήσει τις εκλογές εντός εξαμήνου και ενδεικτικά αναφέρουμε τις ακόλουθες ημερομηνίες: την 11η Οκτωβρίου 2020 για όλες τις δικαστικές περιφέρειες εκτός Αθηνών και Πειραιώς και την 18η Οκτωβρίου 2020 για τις τελευταίες.

  • 3. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος προσκόμισε έγγραφο του Τμήματος Μικροβιακής Αντοχής και Λοιμώξεων του ΕΟΔΥ με προτεινόμενη διαδικασία ψηφοφορίας κατά την διεξαγωγή αρχαιρεσιών της ΕνΔΕ. Την τήρηση των οδηγιών που περιλαμβάνονται στο εν λόγω έγγραφο θεωρούμε ότι δεν μπορεί η Ένωση να εγγυηθεί στα Δικαστήρια της Χώρας και πολύ περισσότερο στα μεγάλα (πχ απολύμανση και σφράγιση αιθουσών, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και μη χρήση τους επί επταημέρου πριν τις εκλογές, πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για όλη την Επικράτεια, που θα υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με την εμφάνιση συμπτωμάτων με COVID-19 κλπ). Επιπλέον δεν περιλαμβάνονται οδηγίες για την τήρηση μέτρων προστασίας κατά την διαδικασία καταμέτρησης.

Η αδυναμία, άλλωστε, της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών εντός του μηνός Ιουνίου αποδεικνύεται και συνομολογείται και από τα με αρ. πρωτ. 175/9.4.2020 και 203/4.5.2020 έγγραφα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με τα οποία, ο Πρόεδρος της Ένωσης, διαπιστώνοντας την αδυναμία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών εντός του καταστατικού χρόνου ζητεί με νομοθετική ρύθμιση την παράταση της θητείας του νυν Διοικητικού Συμβουλίου. Επισημαίνουμε στο σημείο αυτό το απαράδεκτο της πρωτοβουλίας του Προέδρου να επιδιώξει με παρέμβαση της Εκτελεστικής Εξουσίας την παράταση της θητείας του διοικητικού συμβουλίου Δικαστικής Ένωσης σε αντίθεση με την συνταγματική αρχή της Διάκρισης των Λειτουργιών.

  • 4. Ενόψει της διενέργειας των εκλογών από το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, που θα προκύψει από την απόφαση του Δικαστηρίου, το ΔΣ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, αποφάσισε να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

Α) Δίνει εντολή στη Γραμματεία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να εξασφαλίσει το μητρώο των μελών, τις λογιστικές εγγραφές και τα παραστατικά δαπανών, το αρχείο εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων και τους κωδικούς διαχείρισης της ιστοσελίδας της Ένωσης μας και της Ηλιαίας, προκειμένου να παραδοθούν από το απερχόμενο προεδρείο σε αυτό που θα προκύψει μετά τον ορισμό της προσωρινής διοίκησης.

Β) Ενημερώνει τους Προέδρους των Τριμελών Συμβουλίων Διεύθυνσης και τους Διευθύνοντες τα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες για την απόφαση αναβολής της διενέργειας των εκλογών και την ολοκλήρωση της θητείας του παρόντος ΔΣ την 1η Ιουνίου 2020, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Γ) Ενημερώνει τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την υποχρέωση τους να εκτελέσουν τους απαιτούμενους ελέγχους και να συντάξουν την προβλεπόμενη κατά το άρθρο 17 του Καταστατικού έκθεση, ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου

Δ) Ενημερώνει την Γραμματεία της Ένωσης μας και την Lawnet που υποστηρίζει τις ιστοσελίδες αυτής για τις ανωτέρω αποφάσεις και ζητεί την πιστή εφαρμογή τους.

Όλα τα ανωτέρω αποφασίζεται να αποτελέσουν περιεχόμενο δελτίου τύπου το οποίο εντέλλονται τα μέλη του Γραφείου Τύπου να εκδώσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ και αποστείλουν αυτό σε όλα τα Δικαστήρια της Χώρας και στους ανωτέρω αποδέκτες. Επίσης το δελτίο τύπου εντός 24 ωρών πρέπει να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, να αποσταλεί με News Letter στα μέλη της και να προωθηθεί στους δημοσιογράφους».

Για το Γραφείο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Νίκος Σαλάτας – Εφέτης / Παναγιώτης Λυμπερόπουλος- Εφέτης   

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter