Εμφύλιος στην Εθνική Ομάδα, βολές του αρχηγού κατά Αναστασιάδη

Εμφύλιος στην Εθνική Ομάδα, βολές του αρχηγού κατά Αναστασιάδη

Άνω κάτω έχει γίνει η Εθνική Ομάδα, οι παίκτες αμφισβητούν ανοιχτά (και δικαιολογημένα) τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος δήλωσε πως δεν θα ξανακαλέσει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. 

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» μετά την ήττα από την Αρμενία δήλωσε πως η Ομάδα δεν μπορεί να προκριθεί στα τελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Το αποτέλεσμα προήλθε από μία σειρά λαθών που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Αναλαμβάνω την ευθύνη εκ μέρους όλων των παιδιών. Εγώ είμαι ο υπεύθυνος. Δεν θα σας πω για θέματα προπονητικής. Δεν είναι η θέση μου να μπω σε αυτά τα θέματα. Γίνονται τραγικά λάθη από τους παίκτες, τα οποία είναι δύσκολο να εξηγηθούν και από εμάς. Είναι γκολ για παιδική χαρά αυτά που δεχτήκαμε. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη οι παίκτες, την οποία πρέπει να αναλάβουμε οι μεγαλύτεροι, με πρώτον εμένα. Την αναλαμβάνω όλη», δήλωσε ο Παπασταθόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι μικρά και δεν έχουν εμπειρία. Ίσως και να μην υπάρχει το επίπεδο να είναι αυτοί οι παίκτες στην Εθνική, με πρώτον από όλους εμένα. Δεν έχουμε τύχη, δεν αξίζαμε έτσι κι αλλιώς να πάμε στα τελικά. Στα δύο τελευταία ματς χάσαμε με κάτω τα χέρια. Όταν παίζεις με την Αρμενία και πρέπει να φας άλλα δύο γκολ, τότε δεν αξίζει να πάμε στο Euro.. Θα υπάρχουν εξελίξεις και πρέπει να υπάρξουν για το καλό όλων. Αν ο Παπασταθόπουλος πρέπει να μείνει έξω για να πάει καλά η Εθνική, να μείνει έξω».

Όταν ο Αναστασιάδης ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του αρχηγού αντέδρασε και τόνισε πως «τελείωσε» για την Εθνική Ομάδα: «Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε στα τελικά. Το είπα, βλέποντας εμάς και τις άλλες ομάδες. Πιστεύω πως μπορούμε. Εάν ο κύριος Παπασταθόπουλος δεν το πιστεύει, δεν μπορεί να είναι εδώ. Όποιος έχει αυτήν την άποψη, δεν μπορεί να είναι εδώ. Τι θα πει τα παρατάμε; Εγώ δεν έμαθα να τα παρατάω. Εμένα όμως δεν μου είπε τίποτα ο Παπασταθόπουλος. Γιατί δεν το είπε στα αποδυτήρια; Το ανακοίνωσε που; Στις εφημερίδες; Να μας το έλεγε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει. Αυτομάτως βγάζει τον εαυτό του απ’ έξω από την Εθνική. Να ρωτήσουμε τα άλλα παιδιά. Ρωτήστε, λοιπόν, τον Φορτούνη, τον Σιόβα και τον Σάμαρη για το εάν κάποιος από αυτούς δεν το πιστεύει. Αυτή είναι η απάντηση που σας δίνω εγώ».

Το μέρος του Αναστασιάδη πήρε ο Αγγελος Μπασινάς λέγοντας ότι «αν κάτσουμε να ακούμε τις κάθε δηλώσεις των ποδοσφαιριστών για το τι πρέπει να αλλάξει και το τι πρέπει να γίνει, δεν θα κάνουμε κάτι… Τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα. Ποια είναι η αλλαγή; Να αλλάξουμε προπονητή; Ωραία, ας αλλάξουμε προπονητή. Νομίζετε ότι μπορεί να αλλάξει κάτι;».

Σύμβουλοι της ΕΠΟ πιέζουν τον πρόεδρο της Βαγγέλη Γραμμένο να αντικαταστήσει άμεσα τον Αναστασιάδη. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση στο Facebook του αναπληρωτή προέδρου της ομοσπονδίας Ν. Βακάλη: «Ο εγωισμός είναι ένα κακό χαρακτηριστικό του εαυτού μας και πρέπει να το καταπιέζουμε. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με το κοινό καλό, πόσο μάλλον όταν αφορά Εθνική ομάδα. Και όταν δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένας Έλληνας (κυριολεκτικά), που να στηρίζει την λογική σου, τότε κάτι δεν πάει καλά (δεν ψιχαλίζει) και η αξιοπρέπεια πρέπει να υπερισχύσει του εγωισμού.

Σε ότι με αφορά, ζητώ συγγνώμη για το μερίδιο ευθύνης μου. Πίστευα μέχρι και πριν τα 2 παιχνίδια ότι είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να αναστήσει την ομάδα σ’ αυτή την χρονική περίοδο. Αλλά δεν μπορεί να έχουν όλοι οι υπόλοιποι άδικο κ εγώ όχι. Και κρινόμαστε όλοι από το αποτέλεσμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter