Εμφύλιος στην Ελληνική Λύση: Το ν/σ για τους δικηγόρους έφερε… σύγκρουση Βελόπουλου – Σαράκη (Video)

Εμφύλιος στην Ελληνική Λύση: Το ν/σ για τους δικηγόρους έφερε… σύγκρουση Βελόπουλου – Σαράκη (Video)
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Σε πλήρη ρήξη φαίνεται να οδηγούνται οι σχέσεις μεταξύ του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλου Σαράκη και του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Βελόπουλου με αφορμή τη στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση της δικηγορικής ύλης.

Η ρήξη επήλθε όταν ο Παύλος Σαράκης, από τη θέση του εισηγητή της Ελληνικής Λύσης στην αρμόδια επιτροπή, εξέφρασε τη στήριξή του στο νομοσχέδιο και ψήφισε «ναι». «Η Ελληνική Λύση τάσσεται θετικά στο παρόν νομοσχέδιο διότι αναγνωρίζει ότι το δικηγορικό σώμα τα τελευταία χρόνια έχει οδηγηθεί σε μια οικονομική στενότητα εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων οι οποίες ακολούθησαν τη μνημονιακή εποχή», τόνισε ο κ. Σαράκης στην επιτροπή.

Η παρέμβαση του Παύλου Σαράκη στην επιτροπή της Βουλής

Τις ίδιες θέσεις εξέφρασε ο Παύλος Σαράκης και στο κανάλι της Βουλής όπου τόνισε ότι το νομοσχέδιο λύνει πολλά ζητήματα των δικηγόρων καθώς αυξάνει την ύλη που μπορούν να αναλαμβάνουν. «Είναι ένα νομοσχέδιο που πραγματικά στηρίζει τους δικηγόρους που από το 2010 και μετά έχουν πληγεί πολύ οικονομικά. Το 2010 για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε 24% ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες. Είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί και από την οικονομική και από την υγειονομική κρίση. Μην ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα δικηγορικά γραφεία ήταν κλειστά. Όλες οι ζημιές που έχουν συσσωρευθεί έχουν οδηγήσει συναδέλφους μου να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Το παρόν νομοσχέδιο υιοθετεί μέρος των αιτημάτων του δικηγορικού σώματος. Είναι αιτήματα που ανακουφίζουν τον δικηγόρο, ανατάσσουν το κύρος του ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης, αλλά και διευκολύνει και την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Σαράκης.

Το απόσπασμα που αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μετά το 07.25:

Ωστόσο, στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αντικατέστησε ξαφνικά τον Παύλο Σαράκη από τη θέση του εισηγητή του κόμματος για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η τελική απόφαση που έχει ληφθεί είναι το κόμμα να μην υποστηρίξει το νομοσχέδιο.

Από την Ελληνική Λύση υποστηρίζουν ότι σε σύσκεψη της ΚΟ που έγινε χθες, ο Παύλος Σαράκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στο νομοσχέδιο για τη δικηγορική ύλη, καθώς λύνει θέματα των δικηγόρων και ότι ζήτησε την αντικατάστασή του από τη θέση του εισηγητή, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να προτείνει τον βουλευτή Στέλιο Φωτόπουλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Παύλος Σαράκης απάντησε θετικά στην αντικατάστασή του από τον συγκεκριμένο βουλευτή, ενώ υποστηρίζουν ότι ο ίδιος είχε στείλει και email στο κόμμα όπου ζητά την αντικατάστασή του.

Όμως πηγές από το περιβάλλον του Παύλου Σαράκη παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Όπως λένε, ο ίδιος ουδέποτε ζήτησε να αντικατασταθεί και δεν έχει στείλει τέτοιο email, ενώ τονίζουν ότι τη στάση του εντός της επιτροπής την είχε συμφωνήσει εκ των προτέρων με τον πρόεδρο του κόμματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter