Εμιλι Μόρτιμερ – Μπεν Γουίσο: H Μαίρη Πόπινς είναι η μαγεία που χρειάζεται η ζωή

Εμιλι Μόρτιμερ – Μπεν Γουίσο: H Μαίρη Πόπινς είναι η μαγεία που χρειάζεται η ζωή

Οι δύο σπουδαίοι καρατερίστες μιλούν στο Documento για τη συνέχεια της μυθικής ταινίας

Η Εµιλι Μόρτιµερ και ο Μπεν Γουίσο δεν είναι τυχαίοι ηθοποιοί. Οι σπουδαίοι αυτοί καρατερίστες έχουν γράψει πολύ µεγάλες ταινίες στο παλµαρέ τους, µε τις συνεργασίες µε τον Γούντι Αλεν («Match point») ή τον Ντέιβιντ Μακένζι («Young Adam») η πρώτη και µε τον Τοµ Τίκβερ («Το άρωµα») ή τον Γιώργο Λάνθιµο («Ο αστακός») ο δεύτερος. Τελευταία στη σειρά το χολιγουντιανό «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει» όπου υποδύονται δύο µέλη της οικογένειας Μπανκς: τον πάτερ φαµίλια Μάικλ και την αδερφή του Τζέιν. Ας ακούσουµε τι λένε για το σίκουελ της µυθικής ταινίας.

Υποδύεστε τα δύο µικρά παιδιά της πρώτης ταινίας που πλέον έχουν µεγαλώσει και ως ενήλικες βρίσκονται αντιµέτωπα µε τροµακτικές ευθύνες. Είχατε κάποιες επιφυλάξεις ή προβληµατισµούς γύρω από το πώς θα αποδώσετε τους ρόλους σας;

Μπεν Γουίσο: Είχα µεγάλη αγωνία επειδή η «Μαίρη Πόπινς» ήταν το πρώτο φιλµ που λάτρεψα όταν ήµουν παιδί! Η µητέρα µου µάλιστα έλεγε ότι ήθελα να το δω ξανά και ξανά και στην κυριολεξία δεν το χόρταινα µε τίποτε. Ηξερα απέξω όλα τα τραγούδια, τα χορευτικά, τις ατάκες. Και επιπλέον υποδυόµουν όλους τους χαρακτήρες µπροστά στα έκπληκτα µάτια της οικογένειάς µου.

Eµιλι Mόρτιµερ: Είναι προφανές πως όταν έχεις να κάνεις µε έναν ρόλο που έχει γράψει ιστορία στο παρελθόν η ευθύνη είναι µεγάλη. Με τα πιτσιρίκια Μπανκς είναι ακόµη χειρότερα γιατί σχεδόν όλοι τα έχουν δει στο πρώτο φιλµ και τα θυµούνται µέσω της προσωπικής τους µατιάς, που γεννά αντίστοιχες προσδοκίες. Αν εµείς προδίδαµε αυτές τις προσδοκίες θα ήταν σαν να είχαµε αποτύχει. Από την πλευρά µου προσπάθησα να πιάσω το πνεύµα εκείνων των παιδιών που ήταν καταπληκτικά στις ερµηνείες τους.

Είναι αλήθεια, κ. Μόρτιµερ, ότι γνωρίσατε την Κάρεν Ντότρις που υποδύθηκε τη µικρή Τζέιν στο φιλµ του 1964;

E.M.: Ναι, ήταν συγκινητικό όταν µπήκε ξαφνικά στο δωµάτιο όπου κάναµε το µακιγιάζ και αγκαλιαστήκαµε σφιχτά. Μιλήσαµε αρκετά, µε βοήθησε µε τον ρόλο, αλλά εκείνο που µε εντυπωσίασε περισσότερο είναι πόσο γλυκιά είναι και πόσο χιούµορ έχει. Επίσης είναι αρκετά προσγειωµένη, πράγµα σπάνιο για ηθοποιό (γέλια).

Η ιδέα του σίκουελ σας βρήκε σύµφωνους από την αρχή ή είχατε διαφορετική γνώµη;

Μπ.Γ.: Από την πρώτη στιγµή που άκουσα ότι υπάρχει σκέψη να γυριστεί η συνέχεια της «Μαίρη Πόπινς» δεν έκρυψα τον ενθουσιασµό µου. Ηταν σαν να ξύπνησε το παιδί που κρυβόταν µέσα µου και κυριολεκτικά ένιωσα ανατριχίλα.

Τελικά τι συµβολίζει η Μαίρη Πόπινς;

Μπ.Γ.: Τη µαγεία που χρειάζεται η ζωή. Το µυστικό για να παραµείνουµε παιδιά.

Ε.Μ.: Επίσης να µην τα παρατάµε όταν όλα γύρω µας µοιάζει να οδηγούνται σε αδιέξοδο. Οπως έχει αποδειχτεί, σχεδόν πάντα υπάρχει λύση για κάθε πρόβληµα. Αρκεί να υπάρχουν αισιοδοξία και δυνατή θέληση.

Είναι καθολική η αναγνώριση της µεταµόρφωσης της Εµιλι Μπλαντ σε υποδειγµατική Μαίρη Πόπινς. Πού νοµίζετε ότι οφείλεται αυτό;

E.M.: Η Εµιλι δεν είναι µόνο πολύ καλή ηθοποιός. Είναι λαµπερή ηθοποιός. Ολο το είναι της αντανακλά µια σπάνια ποιότητα και αυτό βγαίνει άψογα στην ταινία.

Μπ.Γ.: Παρακολουθώ εδώ και χρόνια την πορεία της Εµιλι και δεν σας κρύβω ότι είµαι µεγάλος φαν της. ∆εν είχα καµιά αµφιβολία ότι θα είναι τέλεια στον ρόλο της Μαίρη Πόπινς. Προσωπικά θεωρώ ότι εκείνο που την κάνει ιδανική γι’ αυτό, πέρα από το πόσο καλή ή λαµπερή ηθοποιός είναι, είναι η τροµερή της αυτοπεποίθηση. Αυτό την απογειώνει στη σφαίρα της φαντασίας όπου κινείται και αναπνέει η Μαίρη Πόπινς.

Ο σκηνοθέτης Ροµπ Μάρσαλ έχει τη φήµη του ικανού σκηνοθέτη των µιούζικαλ, όπως το «Σικάγο» ή το «Nine», αλλά εδώ ο βαθµός δυσκολίας ήταν προφανώς µεγαλύτερος…

Μπ.Γ.: Ετσι ακριβώς είναι. Θεωρώ ότι δύσκολα κάποιος άλλος σκηνοθέτης θα είχε αναµετρηθεί µε έναν τέτοιο µύθο και δεν θα είχε συντριβεί. Οµως ο Ροµπ έχει ένα µεγάλο ατού. Είναι τροµερά ήρεµος και ξέρει καλά τι κάνει.

Ε.Μ.: Είναι απίστευτη η ικανότητά του να απορροφά τις εντάσεις και να ξαναφέρνει τη ζωή στους κανονικούς ρυθµούς. Επίσης έχει µεγάλη αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Και αυτό ίσως είναι το σηµαντικότερο για να φτιάξει τόσο σπουδαίες ταινίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter