Emirates: Εγκαίνια με συμβολισμούς για την πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη

Emirates: Εγκαίνια με συμβολισμούς για την πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη

Εγκαινιάστηκε χθες το μεσημέρι το πρώτο καθημερινό δρομολόγιο της «Emirates» Αθήνα-Νέα Υόρκη. Το αεροσκάφος τύπου B777-300ER της Emirates από Ντουμπάι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 2.25 το μεσημέρι και αναχώρησε στις 16.40 για να συνεχίσει το ταξίδι του για Νέα Υόρκη.

Την εναρκτήρια πτήση Ντουμπάι – Αθήνα – Νέα Υόρκη, υποδέχτηκε επίσημη αντιπροσωπεία στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αποτελούμενη από τους κ.κ. Γιάννη Παράσχη-CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Χούμπερτ Φραχ – εκπρόσωπο της Emirates και την Ευρυδίκη Κουρνέτα, γενική γραμματέα υπουργείου Τουρισμού.

Στον χαιρετισμό της η κ. Κουρνέτα αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και άμεσης προσέλκυσης τουριστικού ρεύματος, που δημιουργεί η απευθείας αεροπορική σύνδεση – καθημερινά και όλο το χρόνο- με τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δύο πολύ σημαντικές αγορές για την Ελλάδα. Επίσης, αναφορά έκανε και στις εξαιρετικές σχέσεις συνεργασίας του υπουργείου με τον αερομεταφορέα των ΗΑΕ και επισήμανε ότι η υπουργός κ. Έλενα Κουντουρά διαπραγματεύτηκε και υποστήριξε από την πρώτη στιγμή πολύ θερμά την καθιέρωση του απευθείας δρομολογίου όλο το χρόνο, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για το άνοιγμα νέων δυναμικών αγορών του εξωτερικού, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Ελλάδας με το εξωτερικό. «Η πολιτική μας να προβάλουμε και να προωθούμε την Ελλάδα 365 ημέρες σε όλο τον κόσμο αποδίδει. Το 2016 ήταν χρονιά διακρίσεων για τον τουρισμό στη χώρα μας. ΤΟ 2017 θα είναι πιο επιτυχημένη. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά αλλάζει σελίδα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κουρνέτα.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Παράσχης CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αφού καλωσόρισε την εταιρεία και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην πρωτοποριακή επιχειρηματική κίνησή της, είπε «η απευθείας σύνδεση Αθήνα – Νέα Υόρκη από την Emirates καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την αθηναϊκή αγορά, καθώς ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα της πόλης και παρέχει στο επιβατικό κοινό νέες επιλογές και την εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει η Emirates. Παράλληλα, επισήμανε πως ο μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών μεταξύ Αθήνας και ΗΠΑ σε ετήσια βάση -ο οποίος ενισχύεται σημαντικά από τη δυναμική ελληνο-αμερικανική κοινότητα- καταδεικνύει τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δρομολογίου και αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του.

Από την πλευρά του, ο Χούμπερτ Φραχ, αντιπρόεδρος εμπορικών δραστηριοτήτων Δύσης της Emirates, ανέφερε πως η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός προορισμός με φιλόξενο λαό και φανταστικό φαγητό, δήλωσε πως η νέα αυτή καθημερινή πτήση συνδέει τη μεγαλύτερη αμερικανική μητρόπολη με το Ντουμπάι, με ενδιάμεσο σταθμό μία από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Και πρόσθεσε «Η επαναλειτουργία μιας σύνδεσης που είχε παραμεληθεί για χρόνια από άλλες αεροπορικές εταιρίες, αναμένεται ότι θα σημειώσει σταθερά υψηλή ζήτηση, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Με τη νέα αυτή πτήση, μας δίνεται η δυνατότητα να παρέχουμε στους επιβάτες μας τις μοναδικές και βραβευμένες υπηρεσίες της Emirates».

Για πληροφορίες σχετικά με τη νέα καθημερινή πτήση της Emirates, Ντουμπάι – Αθήνα – Νέα Υόρκη, οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να επισκεφθούν το www.emirates.com.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter