Εμμένει η Νέα Δημοκρατία στην εικονική πραγματικότητα

Εμμένει η Νέα Δημοκρατία στην εικονική πραγματικότητα

Από πριν ενδεχομένως είχε ετοιμάσει τη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για να σχολιάσει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Τουλάχιστον τον «κορμό» της, αφήνοντας μερικούς αριθμούς ανοικτούς για να συμπληρώσει αργότερα.

Η Νέα Δημοκρατία πιστή στο ίδιο Θεό (τον δικό της) δεν ακούει τίποτα από την κοινωνία και προφανώς ούτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κοστολογημένες προτάσεις για να σταθεί η κοινωνία στα πόδια της έκανε από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Άσκησε σοβαρή κριτική, χωρίς κανένα λαϊκισμό, απλά ελπίζοντας πως κάποιος θα ακούσει έστω και στο «και 10΄», γιατί στην ουσία ο τυφώνας της νεοφιλελεύθερης οικονομίας, της καταπάτησης κάθε εργατικού δικαιώματος, μισθών και συντάξεων έχει ήδη ενσκήψει και μάλιστα ξεκίνησε πριν την πανδημία.

Αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνον) είναι πως αν δεν σωθεί ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τώρα, το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο.

Οι προτάσεις κοστολογημένες αλλά δεν έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου ή μάλλον έφτασαν και οι πόρτες ήταν κλειστές.

Αντί για ένα εθνικό σχέδιο πάνω στην αντιμετώπιση της καταστροφής (που δεν οφείλεται αποκλειστικά στον κορονοϊό) έκλεισαν τα αυτιά τους γιατί όπως φαίνεται η καταστροφή είναι μέσα στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο:

  • Πώς θα πέσουν (ουσιαστικά) και άλλο οι μισθοί;
  • Πώς θα μειωθούν (ουσιαστικά) οι συντάξεις;
  • Πώς θα μπορούν να κάνουν απολύσεις οι εργοδότες;
  • Πώς θα μπορούν να πιέζουν για μικρότερους μισθούς;
  • Πως θα μεταφερθεί ο κύκλος εργασιών από τους μεσαίους στις μεγάλες επιχειρήσεις;
  • Πώς θα πάει χρήμα στους ιδιώτες στον τομέα της Υγείας;
  • Πώς θα ποτίσουν με χρήμα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια όλων των βαθμίδων;
  • Πως θα περάσει η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου;

Και τόσα άλλα…

Η λύση είναι μία: Στην αναμπουμπούλα και ο λύκος χαίρεται…

Έτσι –μεταξύ άλλων- η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκης διά στόματος Πέτσα που εμφανίστηκε όπως πάντα κατώτερος των περιστάσεων, είπε ότι «ο κ. Τσίπρας άλλαξε στον ΣΥΡΙΖΑ logo, αλλά δεν άλλαξε ο ίδιος λόγο»

Μίλησε για ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που τιμούν πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μίλησε για «λεφτόδεντρα» που βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που τα πετάνε από το παράθυρο με απευθείας αναθέσεις, μεγάλους περιπάτους, διορισμούς ημετέρων, λεφτά σε κανάλια και καναλάρχες…

Εκεί που πόνεσε ίσως περισσότερο ο κ. Πέτσας ήταν στα εθνικά όπου η ΝΔ παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για μυστικές συμφωνίας, άτυχες συμφωνίες και υποχωρήσεις ισορροπεί πάνω σε ένα σκοινί ελπίζοντας στην εύνοια των ΜΜΕ.

Ωραία τα γαλάζια συννεφάκια όπου κυματίζουν τα πανιά του logo της Νέας Δημοκρατίας.

Μόνον που ο «λογαριασμός» έρχεται σε κάθε πολίτη, σε κάθε οικογένεια, και αυτόν, κανένα ΜΜΕ δεν μπορεί να κρύψει, όσα λεφτά κι αν πάρει…

Συμπληρώνουμε με τις τετριμμένες και κοινότοπος δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα:

«Ο κ. Τσίπρας άλλαξε στον ΣΥΡΙΖΑ logo, αλλά δεν άλλαξε ο ίδιος λόγο. Γιατί ζει στο παρελθόν του. Όμως το 2020, δεν είναι 2014. Τότε εκλέχτηκε με ψέματα και έμεινε στην εξουσία με ψέματα. Αλλά δεν μπορεί να συνεχίζει τα ψέματα όταν οι Έλληνες έχουν ζήσει και έχουν καταδικάσει τις πικρές αλήθειες της διακυβέρνησής του», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να τάζει και πάλι την μία ημέρα διαγραφές χρεών και «λεφτόδεντρα» κόστους 42 δισ. ευρώ και να τα μειώνει ο ίδιος, την επομένη, στα 11 δισ. Το νέο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» είναι το ίδιο μουχλιασμένο με το παλιό. Ούτε, επίσης, να επικαλείται τόσες ασύστολες ανακρίβειες όπως αυτές που κατασκεύασε σχετικά με την πανδημία και την αντιμετώπισή της. Οι Έλληνες προχωρούν, αλλά δεν ξεχνούν. Περιττεύει, συνεπώς, κάθε αναλυτική απάντηση σε ένα ακόμη επεισόδιο πολιτικής απάτης. Εκεί, όμως, που ο κ. Τσίπρας από ανεύθυνος θέλησε να γίνει και επικίνδυνος ήταν με τα όσα είπε για τα εθνικά μας ζητήματα. Μόνος αυτός σε ολόκληρο τον κόσμο, υιοθέτησε την άποψη Ερντογάν ότι δήθεν η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη. Με τρόπο εθνικά προσβλητικό, υποβίβασε τη σημασία της αποφασιστικής στάσης της Ελλάδας και τις επιτυχίες της διπλωματίας της. Και καλλιέργησε θεωρίες συνομωσίας γύρω από την απόσυρση του Oruc Reis. Τον καλούμε να αναλογιστεί τι είπε και τι ευθύνες αναλαμβάνει. Όσο για τα υπόλοιπα, λίγα λόγια αρκούν: Ο κ. Τσίπρας παραμένει αιχμάλωτος του γνωστού εαυτού του δίχως να έχει διδαχτεί τίποτα από όσα του είπαν οι πολίτες με τη ψήφο τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter