Εμπαιγμός Μητσοτάκη: Επί πέντε χρόνια υπόσχεται μείωση ΦΠΑ – Η προκλητική ανάρτηση Σκέρτσου

Εμπαιγμός Μητσοτάκη: Επί πέντε χρόνια υπόσχεται μείωση ΦΠΑ – Η προκλητική ανάρτηση Σκέρτσου

Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων, οι οποίοι ματώνουν για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερνά.

Από το 2018 διατεινόταν ότι μέχρι το 2021 θα καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος «έναν άδικο κεφαλικό φόρο ο οποίος είναι ταυτισμένος με την Ελλάδα της κρίσης» όπως ανέφερε. Μόλις έναν χρόνο μετά, το 2019, υποσχόταν τη μείωση του ΦΠΑ. Μέχρι και σήμερα δεν έχει συμβεί τίποτα από τα δύο.

Είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει στήσει μια ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία πάνω στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, και ο οποίος σε κάθε ευκαιρία διαρρηγνύει τα ιμάτια του για την μείωση του ΦΠΑ, και επί πέντε ολόκληρα χρόνια εμπαίζει τους πολίτες.

Ερωτήματα από τις δηλώσεις Σκέρτσου

Την ίδια στιγμή, ο πρώην σύμβουλος του ΣΕΒ, και μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, με μια ανάρτηση μνημείο μαθηματικής αλχημείας, προσπάθησε να κάνει το μαύρο – άσπρο, συνεχίζοντας τον εμπαιγμό σε βάρος των πολιτών.  Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε ένα υποθετικό σενάριο, μείωσης του ΦΠΑ κατά 7 μονάδες, ο οποίος μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Σκέρτσος, «δεν πάει στην τσέπη μεσαζόντων».

Έτσι, παρουσίασε τρείς περιπτώσεις κατανάλωσης με μειωμένο ΦΠΑ και προσπάθησε να πείσει τους πολίτες ότι ωφελείται περισσότερο η υψηλή κατανάλωση.

Συγκεκριμένα έγραψε: 

«Έστω ότι μειώνουμε ΦΠΑ κατά 7 μονάδες (και δεν πάει στην τσέπη μεσαζόντων)

Κατανάλωση s/m €520/μήνα X -7%=€36,4 όφελος
Κατανάλωση s/m €1000/μήνα X -7%=€70 όφελος
Κατανάλωση s/m €1500/μήνα X -7%=€105 όφελος

Ποιος ωφελείται περισσότερο; Η υψηλή ή η χαμηλή κατανάλωση;». 

Μετά την προκλητική ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις τακτικές που σκοπεύει να ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εάν πραγματικά σκοπεύει να μειώσει τον ΦΠΑ, γεγονός το οποίο υπόσχεται από το 2019, θέλει να ευνοήσει τους πλούσιους; Εάν ο ΦΠΑ αγγίξει το 50% θα κερδίζει κι άλλο ο χαμηλόμισθος;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter