Εμπιστοσύνη αντί για συγκεκριμένες ενισχύσεις προσφέρει η κυβέρνηση

Εμπιστοσύνη αντί για συγκεκριμένες ενισχύσεις προσφέρει η κυβέρνηση

Στην αξία της εμπιστοσύνης για την ανάπτυξη της οικονομίας -προφανώς ελλείψει συγκεκριμένου σχεδίου και περαιτέρω ενισχύσεων-, αναφέρθηκε εκτεταμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ανέφερε ακόμη ο κ. Πέτσας: Είμαστε μόλις λίγες μέρες μετά την είσοδο στη γέφυρα ασφαλείας που μας πάει στη νέα κανονικότητα. Η Κυβέρνηση εστιάζει ταυτόχρονα σε παράλληλους στόχους:

Πρώτον, στον πόλεμο ενάντια στον κορονοϊό που εξακολουθεί να είναι εδώ. Επιβάλλεται διαρκής επαγρύπνηση από όλους.

Δεύτερον, στη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων, ώστε να βγούμε όλοι όρθιοι από την κρίση, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Και τρίτον, στη λήψη δημοσιονομικών μέτρων, στην ενεργοποίηση μηχανισμών ενίσχυσης της ρευστότητας και στην αταλάντευτη προώθηση μεταρρυθμίσεων, ώστε ο συνδυασμός όλων αυτών να αποτελέσει το καύσιμο για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Για την ταχεία επανεκκίνηση της οικονομίας έχουμε ακόμη ένα όπλο στην φαρέτρα μας: την επιτυχή αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της υγειονομικής κρίσης. Αποδείξαμε ότι οι Έλληνες μπορούμε. Και πετύχαμε μια νίκη. Με έπαθλο την ανάκτηση της Εμπιστοσύνης…Δεν λέει πολλά για την οικονομική συγκυρία. Λέει, όμως, πολλά για την ανάπτυξη της οικονομίας. Γιατί η εμπιστοσύνη φέρνει επενδύσεις, δουλειές και βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι εξετάζονται μέτρα για την επανεκκίνηση της εστίασης και του τουρισμού που θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Επίσης ανακοίνωσε την «εντυπωσιακή ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην τηλεκπαίδευση». Η εκπαιδευτική κοινότητα πάντως συμφωνεί ότι η τηλεκπαίδευση κινείται στην κατεύθυνση της περαιτέρω υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας.

«Οι λίγοι δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες των πολλών»

«Οι λίγοι δεν πρέπει να θέσουν σε διακινδύνευση τις προσπάθειες των πολλών», ανέφερε για τα γεγονότα στην Αγία Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε: «Εμείς επιμένουμε στις συστάσεις για οριζόντια μέτρα και ζητούμε από τους δήμους όταν κρίνουν ότι χρειάζεται να ζητούν την συνδρομή των κεντρικής εξουσίας».

«Αυτό που έχει σημασία είναι όλοι μας να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών. Όπου υπάρχουν λίγα περιστατικά που ξεφεύγουν, εμείς θα φροντίσουμε να δείξουμε ότι οι άλλοι δεν είναι κορόιδα». Σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία απαγόρευση κυκλοφορίας, υπάρχουν ισχυρές συστάσεις προς όλους να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα των ειδικών. Οι μικρές μειοψηφίες θα απομονώνονται.

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι αντιφατική η πολιτική του, καθώς από τη μία αγκαλιάζει τις συναθροίσεις και από την άλλη ζητά να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητας και προς τα νησιά.

Για τις προβλέψεις για το ποσοστό της ύφεση απέφυγε να κάνει συγκεκριμένη πρόβλεψη. Σημείωσε ότι είμαστε εν μέσω υγειονομικής κρίσης που προκαλεί πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει ζήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, μπορούμε να πούμε ότι εφέτος θα υπάρξει μεγάλη ύφεση και θα ακολουθήσει μεγάλη ανάπτυξη την επόμενη χρονιά. Οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόβλεψη θα είναι παρακινδυνευμένη. Οι προβλέψεις της κυβέρνησης της ΕΕ και των διεθνών οργανισμών είναι φωτογραφίες της στιγμής.

Για τις κλειστές δομές προσφύγων στα νησιά είπε ότι προχωρούν, αν και το χρονοδιάγραμμα πήγε πίσω λόγω της επιδημίας. 

Τέλος ανακοίνωσε ότι ο «πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν στον εντοιχισμό πλάκας στο κτίριο της Μarfin, όπου δολοφονήθηκαν πριν 10 χρόνια τρεις αθώοι συμπολίτες μας από άγνωστους μέχρι σήμερα κουκουλοφόρους. Η σεμνή τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα είναι ένα σύμβολο μνήμης που – όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός – θα μας καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση».

Για την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει είπε ότι η πλακέτα είναι μία συμβολική κίνηση που αφήνει πίσω τον διχασμό και το μίσος και πρόσθεσε «δυστυχώς ο κ. Τσίπρας επέλεξε να μην είναι εκεί, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το χθες».

Στην σημερινή ενημέρωση ήταν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για να αναπτύξει την πολιτική που αναπτύχθηκε στον τομέα του Πολιτισμού κατά την διάρκεια του lock down. Είπε ότι στόχος ήταν η στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού και των καλλιτεχνών. Ήταν σαφώς μία αμυντική κίνηση της κυβέρνησης μετά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Πολιτισμού και της πίεσης που άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter