Έμπλεξαν τις… γραμμές τους Χρηστίδης – Λοβέρδος

Έμπλεξαν τις… γραμμές τους Χρηστίδης – Λοβέρδος

Κατά τον Παύλο Χρηστίδη πρόσκαιρη συσπείρωση χαρίζει στη ΝΔ η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χρήστου Σταϊκούρα ενώ μόλις χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος έκρινε στην Ολομέλεια ότι η κυβέρνηση δεν καλύπτει τον υπουργό της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε «ούτε συνεννοημένοι να ήταν», προσπαθώντας να ταυτίσει τα κίνητρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών για τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Πρόσθεσε δε ότι με την πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Τσίπρας απαλλάσσει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του για όλα τα φλέγοντα ζητήματα. «Από την διαχείριση της πανδημίας έως την εξωτερική πολιτική» ισχυρίστηκε και κατέληξε λέγοντας: «Ταυτόχρονα, χαρίζει πρόσκαιρη συσπείρωση στη ΝΔ που έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα για την διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν. Εμείς καταψηφίζουμε όλη την κυβέρνηση».

Ακόμα κι αν παραγνωριστεί η σφοδρή κριτική που άσκησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αμέσως μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του Χρ. Σταϊκούρα, δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο για τη διαπίστωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ αμέσως μετά την διευκρίνιση του υπουργού Επικρατείας ότι δεν μετατρέπεται η πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης. «Αυτό σημαίνει ότι η Κυβέρνηση δεν καλύπτει τον υπουργό της» συμπέρανε ο Αν. Λοβέρδος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος του ζήτησε να ανακαλέσει.

Οπότε, ευλόγως εγείρονται τα ερωτήματα: Ποιος έχει δίκιο; Ο Αν. Λοβέρδος ή ο Π. Χρηστίδης; Αδειάζει τον υπουργό Οικονομικών ή συσπειρώνεται πρόσκαιρα η κυβέρνηση;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter