Εμπλοκή με την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Εμπλοκή με την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Μετά από έξι άδειες, κατά τη διάρκεια των οποίων η συμπεριφορά του υπήρξε υποδειγματική καθώς τήρησε στο έπακρο όλους του όρους που του τέθηκαν, αίφνης δημιουργήθηκε πρόβλημα με την τελευταία άδεια εξόδου του από τη φυλακή.

Αν και οι τρεις εισαγγελείς που είχαν εξετάσει τα τελευταία αιτήματα του Δημ. Κουφοντίνα για άδεια από τις φυλακές είχαν θετική γνώμη, ο τέταρτος εισαγγελέας Βόλου ,στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας έθεσε βέτο στην απόφαση για τη χορήγηση της έβδομης κατά σειρά άδειας (με ημερομηνία έναρξης την 28η Φεβρουαρίου) την οποία το Συμβούλιο της Φυλακής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να του χορηγήσει.

Η εισαγγελική άρνηση στηρίζεται στο γνωστό παλιό σκεπτικό, καθώς επικαλείται τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν, όταν απέρριπταν τις αιτήσεις του Κουφοντίνα. Αυτά μέσω των οποίων του ζητούσαν να κάνει «δήλωση μετανοίας». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο εισαγγελέας επικαλείται κείμενα του Δημ. Κουφοντίνα, που έχουν γραφτεί σε περιόδους που ακόμα του έκοβαν τις άδειες .Έκτοτε όμως έχει πάρει έξι άδειες τις οποίες ενέκριναν έξι διαφορετικοί εισαγγελείς, σε Κορυδαλλό και Βόλο, χωρίς αυτά (και όποια άλλα κείμενα) να κριθούν ως απαγορευτικά για τη χορήγηση τους.

Η υπόθεση εισήχθη σήμερα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο συνεδρίασε με την παρουσία του ίδιου του Δημήτρη Κουφοντίνα, που ζήτησε να παραστεί για να αντικρούσει την εισαγγελική πρόταση, υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του στην άδεια, με βάση ό,τι προβλέπεται από το ισχύον νομικό καθεστώς.

Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει υποβάλει αίτηση στη διεύθυνση της φυλακής να του αλλάξουν τομέα εργασίας λέγοντας ότι ο ίδιος δεν έχει ανάγκη από μεροκάματα όπως άλλοι κρατούμενοι.

Τι ανέφερε η συνήγορός του

Όπως αναφέρει σχετικά η συνήγορος του, Ιωάννα Κούρτοβικ ,¨”την προηγούμενη Πέμπτη, ενόψει της ψήφισης της διάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας , προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία τωνφούρνων. 

Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter