Δεν εγκρίνεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εμπλοκή στη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Μαρινάκη!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αποφάσισε να μην εγκρίνει ως έχει την εξαγορά, αλλά διέταξε η υπόθεση να παραπεμφθεί στη λεγόμενη β' φάση πλήρους διερεύνησης, η οποία, βάσει του νόμου, διαρκεί 3 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάγκη για την β' φάση πλήρους διερεύνησης, αφορά ιδίως ως προς την επηρεαζόμενη από την εξαγορά κάθετη αγορά στη διανομή τύπου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή θέλει να εξετάσει ενδελεχώς, εάν ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της ALTER EGO διατηρεί έμμεσα τον (de facto) έλεγχο του πρακτορείου διανομής Τύπου, ΑΡΓΟΣ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την εξαγορά του ΔΟΛ απέκτησε και το 40% του πρακτορείου «Αργος» ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό του στο 70%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Μαρινάκης φέρεται να μοίρασε το 40% στο Πρώτο Θέμα και στον Γιάννη Κουρτάκη των Παραπολιτικών. Το αποτέλεσμα είναι οι Θέμος Αναστασιάδης και Βαγγέλης Μαρινάκης να έχουν δεσπόζουσα θέση αφού επί της ουσίας έχουν τον πλήρη έλεγχο στη διανομή του Τύπου

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.