Εμπλοκή στην προσπάθεια διαμεσολάβησης της Ιταλίας για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Εμπλοκή στην προσπάθεια διαμεσολάβησης της Ιταλίας για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Η γνωστοποίηση της παρουσίας του Χαλίφα Χαφτάρ στη Ρώμη, για συζητήσεις με τον Τζουζέπε Κόντε, δεν άρεσε στον Φαγέζ Αλ Σαράτζ ο οποίος αποφάσισε να μη μεταβεί στην Ιταλία.

Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πιθανή ιταλική διπλωματική πρωτοβουλία με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και την ομαλή διεξαγωγή της Διάσκεψης του Βερολίνου. Ωστόσο, η προσπάθεια της Ιταλίας για διαμεσολάβηση πέφτει, όπως όλα δείχνουν στο κενό.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Αλ Σαράτζ έμαθε ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται στη Ρώμη και ως εκ τούτου αποφάσισε να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αιτία της απόφασης αυτής φέρεται να είναι η διαρροή της σχετικής είδησης, αλλά και η παρουσία, πάντα στην ιταλική πρωτεύουσα, του στρατηγού Χαφτάρ, που συναντήθηκε αργά το απόγευμα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, σε αναζήτηση διπλωματικής λύσης για την λιβυκή κρίση.

Πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, πάντως, αναφέρουν ότι οι προσπάθειες της Ρώμης συνεχίζονται και ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει σταματήσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter