Εμπλοκή στην πώληση Παναθηναϊκού, ο Αλαφούζος… δεν πληρώνει τα χρέη

Εμπλοκή στην πώληση Παναθηναϊκού,  ο Αλαφούζος… δεν πληρώνει τα χρέη

Στον αέρα παραμένει η πώληση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε πως αποδέχεται την επίσημη πρόταση αγοράς της από το ασιατικό κονσόρτσιουμ «Pan Asia» το οποίο εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.

Η σοβαρή εκκρεμότητα που προέκυψε σχετίζεται με τα χρέη της ΠΑΕ. Οι ξένοι επενδυτές δέχονται να καλύψουν μέρος των χρεών και συγκεκριμένα 20 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές όμως του Παναθηναϊκού ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ και για να κλείσει το deal ο Αλαφούζος θα πρέπει να αναλάβει την αποπληρωμή 30 και πλέον εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πιεμπονγκσάντ αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση για το που βρίσκεται η αγοραπωλησία της ΠΑΕ, ενώ πηγές προσκείμενες στον Mr Σκάι έλεγαν πως ο Ταϊλανδός θα έρθει μέχρι την Τετάρτη για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Η άφιξη του όμως στην Αθήνα μόνο σίγουρη δεν είναι, καθώς όταν ο Ταϊλανδός επενδυτής ενημερώθηκε πλήρως για το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής Αλαφούζου φέρεται να δυσαρεστήθηκε έντονα, διότι αρχικά είχε την εντύπωση ότι υπήρξε όντως αποδοχή της πρότασής του. Για τον υποψήφιο αγοραστή της ΠΑΕ η ανακοίνωση Αλαφούζου ήταν αμιγώς επικοινωνιακή, δηλαδή για τα μάτια των φιλάθλων του Παναθηναϊκού που αγωνιούν για το μέλλον του.

Το «Τριφύλλι» έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη από ρευστό και οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ για την επόμενη εβδομάδα ξεπερνούν το 1,3 εκατ. ευρώ! Μόνο στον Βέμερ πρέπει να καταβληθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 477.000 ευρώ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αφαιρεθούν άλλοι τρεις βαθμοί από την ομάδα. Και θα απομένει ένας ακόμη μηδενισμός και αφαίρεση τριών βαθμών, που θα στείλει τον ιστορικό σύλλογο αυτόματα στην β’ κατηγορία.

Με τα σημερινά δεδομένα οι «πράσινοι» δεν αδειοδοτούνται για οικονομικούς λόγους και η ποινή είναι υποβιβασμός. Οπότε οι όποιες εξελίξεις πρέπει να «τρέξουν» άμεσα, διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσει ο Αλαφούζος για να μην «σκάσει» ο Παναθηναϊκός. Να σημειωθεί ότι άνθρωποι γύρω από την ΠΑΕ υποστηρίζουν από τη μέρα που βγήκε στην επιφάνεια το ενδιαφέρον του Ταϊλανδού επιχειρηματία «να κρατάμε μικρό καλάθι γιατί και στο παρελθόν ο Αλαφούζος άλλα είπε, άλλα έκανε και ελάχιστες φορές τήρησε όσα δήλωνε, με κορυφαίο παράδειγμα την σχέση του με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter