Εμπόδια Όρμπαν στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας

Εμπόδια Όρμπαν στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας

Την αντίθεση του στο πράσινο φως της Κομισιόν για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας, εξέφρασε με τον γνωστό εμφατικό του τρόπο, ο άνθρωπος του Πούτιν –όπως έδειξε και η πρόσφατη χειραψία τους- στην ΕΕ και πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Σύμφωνα με τον Ούγγρο αυταρχικό- ακροδεξιό ηγέτη «η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ όπως πρόσθεσε στις δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο που αναπαράγει και το Politico: «Η Ουκρανία απέχει τόσο από την ένταξη στην ΕΕ όσο το Μακό (σ.σ. μια μικρή ουγγρική πόλη) από την Ιερουσαλήμ».

Είναι προφανές ότι ο Όρμπαν με τις παραπάνω δηλώσεις αφήνει να εννοηθεί ότι στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα του ανοίγματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας, θα ασκήσει βέτο. Για να το κάνει λίγο πιο ξεκάθαρο ανέφερε ότι η σύνδεση μεταξύ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ένωση και στο ξεπάγωμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Ουγγαρία είναι δύο θέματα ασύνδετα μεταξύ τους. Όπως τόνισε: «Πρέπει να μας δώσουν αυτά που μας οφείλουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter